U bevindt zich op: Home/Inwoners/ Duurzaamheid

Zonnepark

Het zonnepark was met een oppervlakte van 12 hectare in 2018 het grootste van Gelderland. Het park is ontwikkeld en aangelegd door Avri Solar BV. Het zonnepark levert een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie in Rivierenland en het terugdringen van de uitstoot van CO2 (2022: 7.000 ton vermeden CO2).

Lees hier meer over ons zonnepark...

Windpark

Windpark Avri is sinds begin 2020 operationeel en wekt groene stroom op voor circa 10.000 huishoudens. Windpark Avri is gebouwd door Betuwewind, de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. Het park bestaat uit 3 windmolens. Eén bovenop de afvalberg en twee aan weerszijden. Voor de bouw van de molen op de afvalberg is techniek uit de offshore-industrie gebruikt. Dit is nog niet eerder in Nederland vertoond.

Lees hier meer over het windpark...

Acculaadplein

WattHub realiseert snellaadpleinen voor vrachtwagens en bouwmaterieel, voorzien van lokaal opgewekte wind- en zonne-energie. De missie van WattHub: toegankelijke duurzame mobiliteit voor iedereen. De unieke reserveringssysteem, de flexibele tarieven en ultrasnelle laadpalen maken dit mogelijk.

Lees hier meer over het acculaadplein van Watthub...

Deel deze pagina opLinkedIn