Het duurt momenteel wat langer voordat ons Klantcontactcentrum u telefonisch te woord kan staan of kan reageren op uw e-mail. Bedankt voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/Inwoners/Openbare Ruimte/Tiel/ Kappen essen Vuadabos Passewaaij

Kappen essen Vuadabos Passewaaij

In het Vuadabos bij de wijk Passewaaij zijn de essenbomen ziek. Ze hebben een schimmelziekte. Deze ziekte heet essentaksterfte. Voor de veiligheid van de wandelaars en fietsers worden de zieke bomen gekapt. De kap start half januari 2019 en duurt maximaal zes weken. Avri voert het werk uit.

Avri kapt de bomen in de winter. Het werk is dan klaar voordat de vogels gaan broeden.  Tijdens het kappen sluit Avri delen van het bos en het fietspad langs het bos tijdelijk af.

Nieuwe struiken en bomen
In het bos planten we geen nieuwe bomen terug. Onder de zieke essen staan al voldoende nieuwe struiken en bomen. Het bos groeit op een natuurlijke manier weer op.

Controle van essen
In de rest van de gemeente staan ook essen. Deze bomen houden we ook goed in de gaten. Als het nodig is zagen we takken af of halen we de bomen weg. Hoeveel essen in de gemeente ziek zijn is nog niet bekend.

Vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Leo van Eeuwijk van Avri, telefoon(0345) 585 353 of mail vaneeuwijk@avri.nl.

Deel deze pagina opLinkedIn