U bevindt zich op: Home/Inwoners/Openbare Ruimte/ West Betuwe

Samen werken aan een schoon West Betuwe

Avri verzorgt een deel van het onderhoud van de openbare ruimte voor de gemeente West Betuwe.
Goed onderhoud van de openbare ruimte is belangrijk, want in een schone, veilige omgeving is het prettig leven.

Controle op boomveiligheid

In West-Betuwe worden vanaf 14 november a.s. zieke of dode bomen buiten de bebouwde kom van Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Geldermalsen, Meteren, Tricht en Rumpt verwijderd. Ook worden er enkele zieke of dode bomen in andere delen van de gemeente verwijderd.

WAAROM IS ONDERHOUD NODIG?

Alle bomen in de gemeente worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid of verwijderdElke gemeente is opgedeeld in deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze controle kijkt de inspecteur naar de veiligheid en de staat van onderhoud van de boom. De inspecteur registreert dit van iedere boom. Hij legt ook vast welk onderhoud nodig is zodat elke boom na de onderhoudsronde veilig is.

Soms is het nodig om een boom te verwijderen. Dit gebeurt bij zieke, dode of onveilige bomen. In samenspraak met de gemeente wordt besloten of er op dezelfde plek een boom terug geplant wordt. Omdat per boom wordt bekeken wat er nodig is kan het gebeuren dat in een straat niet alle bomen worden gesnoeid.

Gladheidbestrijding

In de winter is het soms oppassen geblazen als het door sneeuw en ijs glad is op de wegen. Tussen 1 november en 1 april bestrijdt Avri de gladheid op zo'n 840 kilometer wegdek in de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, de voormalige gemeente Neerijnen en Tiel. Zo kunt u zo veilig mogelijk de weg op. Voor actueel strooinieuws volgt u ons op twitter. Dan bent u direct op de hoogte als onze strooiploegen de weg op gaan om te strooien.

Lees meer over onze gladheidbestrijding en bekijk de strooiroutes

Bekijk ons filmpje over gladheidbestrijding

Deze taken voeren wij uit in West Betuwe

  • het reinigen van de kolken;
  • het onderhouden van de wegen (vegen, blad en onkruidbestrijding op verharding);
  • het onderhouden van bomen en bosplantsoen buiten de bebouwde kom;
  • (preventief) bestrijden van de eikenprocessierups
  • het legen van openbare prullenbakken;
  • het onderhouden van het groen in Geldermalsen en Meteren.

Meldingen en klachten via gemeente West Betuwe

Hebt u een melding of klacht over bijvoorbeeld kapot straatmeubilair, overlast van gemeentelijk groen, een kapotte riolering, zwerfafval of een losliggende stoeptegel? Dan kunt u dat melden bij de gemeente via het online meldingsformulier op westbetuwe.nl.

Deel deze pagina opLinkedIn