U bevindt zich op: Home/Inwoners/Afval/ U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

Avri verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Ik ga binnenkort verhuizen. Moet ik dat melden bij Avri?

Nee, u schrijft zich in/uit bij de gemeente. Vanaf de datum dat u bent uitgeschreven op uw oude adres, komen de kosten voor het gebruik van de ondergrondse container of het legen van uw grijze restafvalcontainer niet meer voor uw rekening. Vanaf het moment dat u officieel bent ingeschreven op uw nieuwe adres gaat u betalen voor restafval dat u op het nieuwe adres aanbiedt (als dit in 1 van de 8 Avri-gemeenten is).

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan zijn er geen containers of afvalpas aanwezig op uw nieuwe adres. In dit geval moet u zelf contact opnemen met Avri om uw containers of afvalpas aan te vragen.

Container(s) en/of afvalpas aanvragen

Bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, dan kunt u eenmalig zonder kosten een containerpakket aanvragen.
Bent u verhuisd naar een al bestaand huis met een containerpakket dat niet aan uw wensen voldoet? U kunt, tot zes weken na de datum waarop u op het nieuwe adres bent komen wonen, eenmalig kosteloos uw containerpakket aanpassen. Na zes weken brengen wij € 35 per levering van 1 of meer containers in rekening.
U krijgt schriftelijk of via e-mail bericht over de bezorgdatum van uw containers. U hoeft op de bezorgdag niet thuis te zijn.

Containerpakket aanvragen/aanpassen nieuwe bewoner

Maakt u gebruik van een ondergrondse afvalcontainer voor restafval en is er in de woning geen afvalpas voor het openen van de container aanwezig, dan kunt u deze aanvragen. De afvalpas wordt met de post thuisgestuurd.

Afvalpas aanvragen

Afvalstoffenheffing

De Afvalstoffenheffing wordt geïnd door Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR).

Hier kunt u terecht met uw afval

Ons beleid is er op gericht om zoveel mogelijk grondstoffen uit het afval te halen. Om dat mogelijk te maken kunt u al het herbruikbare afval gescheiden aanbieden. Daarnaast stimuleren wij hergebruik van grondstoffen door dit financieel te belonen met een lagere afvalstoffenheffing.

Hier hoort uw afval

Wat?Waar?
Elektrische apparaten

aanmelden voor ophalen aan huis
winkel van aankoop

Glas en blik

openbare brengcontainer voor glas en blik

Groente-, fruit- en tuinafval

groene gft-container
(sommige inwoners hebben geen gft-container omdat zij bijvoorbeeld in een flat of appartement wonen. Zij doen het gft bij het restafval)

Grof huishoudelijk afval

aanmelden voor ophalen aan huis

Klein chemisch afval

Kringloopspullen

kringloopwinkels

Oude medicijnen en injectienaaldenapotheken en apotheekhoudende huisartsen
Papier

papiercontainer
openbare brengcontainer voor papier

Plastic verpakkingen en pakken

speciale zak. Gratis verkrijgbaar bij de milieustraat en diverse supermarkten (pdf, 172 KB)

Restafval

ondergrondse container voor restafval
restafvalcontainer aan huis (geldt voor sommige inwoners in het buitengebied)

Textiel

openbare brengcontainer voor textiel

Tarieven afvalstoffenheffing 2019

Ziet u graag een overzicht van de tarieven?

Tarieven 2019

Afvalkalender

Op de afvalkalender staan de data waarop wij uw afval ophalen.

Afvalkalender

PDF-bestanden kunt u openen met onder meer het gratis programma Adobe Acrobat Reader.