U bevindt zich op: Home /Inwoners /Afval / U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

Avri verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval in de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel,  Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Ik ga binnenkort verhuizen. Moet ik dat melden bij Avri?

Nee, u schrijft zich in/uit bij de gemeente. Vanaf de datum dat u bent uitgeschreven op uw oude adres, komen de kosten voor het legen van uw grijze restafvalcontainer en het gebruik van de ondergrondse container niet meer voor uw rekening. Vanaf het moment dat u officieel bent ingeschreven op uw nieuwe adres gaat u betalen voor restafval dat u op dit adres aanbiedt (als dit in 1 van de 10 Avri-gemeenten is).

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan zijn er geen containers of afvalpas aanwezig op uw nieuwe adres. In dit geval moet u zelf contact opnemen met Avri om uw containers of afvalpas aan te vragen.

Meer informatie vindt u in onze verhuisfolder (pdf 2,3 mb)

Container(s) en/of afvalpas aanvragen

Bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, dan kunt u eenmalig zonder kosten een containerpakket aanvragen. Bent u verhuisd naar een al bestaand huis met een containerpakket dat niet aan uw wensen voldoet? U kunt, tot zes weken na de datum waarop u op het nieuwe adres bent komen wonen, eenmalig kosteloos uw containerpakket aanpassen. Na zes weken brengen wij € 35,- per container in rekening.

Containerpakket aanvragen/aanpassen nieuwe bewoner

U krijgt schriftelijk of via e-mail bericht over de bezorgdatum van uw containers. U hoeft op de bezorgdag niet thuis te zijn.

Maakt u gebruik van een ondergrondse afvalcontainer voor restafval en is er in de woning geen afvalpas voor het openen van de container aanwezig, dan kunt u deze aanvragen.

Afvalpas aanvragen

Afvalstoffenheffing

De Afvalstoffenheffing wordt geïnd door Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR).

Hier kunt u terecht met uw afval

Ons beleid is er op gericht om zoveel mogelijk grondstoffen uit het afval te halen. Om dat mogelijk te maken kunt u al het herbruikbare afval gescheiden aanbieden. Daarnaast stimuleren wij hergebruik van grondstoffen door dit financieel te belonen met een lagere afvalstoffenheffing.

Hier hoort uw afval

Wat? Waar?
Elektrische apparaten

aanmelden voor ophalen aan huis
winkel van aankoop

Glas

openbare brengcontainer voor glas

Groente-, fruit- en tuinafval

groene container
ondergrondse container voor restafval als u een afvalpas heeft

Grof huishoudelijk afval

aanmelden voor ophalen aan huis

Klein chemisch afval

Kringloopspullen

kringloopwinkels

Oude medicijnen en injectienaalden apotheken en apotheekhoudende huisartsen
Papier

papiercontainer
openbare brengcontainer voor papier

Plastic verpakkingen en pakken

speciale zak. Gratis verkrijgbaar bij de milieustraat en diverse supermarkten (pdf, 172 KB)

Restafval

grijze container
ondergrondse container voor restafval als u een afvalpas heeft

Textiel

openbare brengcontainer voor textiel

Tarieven afvalstoffenheffing 2017

Ziet u graag een volledig overzicht van alle tarieven?

Tarieven 2017

Verhuisfolder

Download de folder met informatie over afval en verhuizen.

Folder (pdf)

Afvalkalender

Op de afvalkalender staan de data waarop wij uw afval ophalen.

Afvalkalender

PDF-bestanden kunt u openen met onder meer het gratis programma Adobe Acrobat Reader.