Het is erg druk bij het klantcontactcentrum. Het kan daardoor langer duren voordat we u kunnen helpen. Alvast dank voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/Inwoners/Afval/ U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

U gaat verhuizen of u bent verhuisd?

Avri haalt het huishoudelijk afval op in de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Samen met u proberen we zoveel mogelijk grondstoffen uit het afval halen, zodat daar weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Daarom vragen wij u om het herbruikbare afval gescheiden aan te bieden. Het restafval brengt u met uw afvalpas naar een ondergrondse container in de buurt. Woont u in het buitengebied? Dan heeft u geen afvalpas, maar een eigen container voor het restafval. 

Als u verhuist naar een nieuwbouwwoning binnen de bebouwde kom, dient u een Avri afvalpas aan te vragen. Dit kunt u doen door gebruik te maken van onze Avri app of telefonisch contact op te nemen met ons (KCC) Klantcontactcentrum. In andere gevallen heeft de vorige bewoner de afvalpas voor u achtergelaten in de woning. Is er geen afvalpas achtergebleven? Dan kunt u die met de link hieronder bij ons aanvragen. 

Direct naar:

Container(s) en/of afvalpas aanvragen

Bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn, dan kunt u eenmalig zonder kosten een containerpakket aanvragen. U kunt hiervoor contact opnemen met ons klantcontactcentrum. 

Bent u verhuisd naar een al bestaand huis met een containerpakket dat niet aan uw wensen voldoet? U kunt, tot twee maanden na de datum waarop u op het nieuwe adres bent komen wonen, eenmalig kosteloos uw containerpakket aanpassen. Na die twee maanden brengen wij € 35 per levering van 1 of meer containers in rekening. U krijgt schriftelijk of via e-mail bericht over de bezorgdatum van uw containers. U hoeft op de bezorgdag niet thuis te zijn. Het aanpassen van het containerpakket van een bestaande woning kan ook heel eenvoudig via de Avri-app. 

Containerpakket aanvragen/aanpassen nieuwe bewoner

Maakt u gebruik van een ondergrondse afvalcontainer voor restafval en is er in de woning geen afvalpas voor het openen van de container aanwezig, dan kunt u deze aanvragen. De afvalpas krijgt u met de post thuisgestuurd.
In de gemeenten Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel geeft de afvalpas ook toegang tot de containers voor luiers en incontinentiemateriaal. Woont u in het buitengebied van een van deze gemeenten dan kunt u ook een afvalpas aanvragen die alleen toegang geeft tot deze containers. 

Afvalpas aanvragen

Ik ga binnenkort verhuizen. Moet ik dat melden bij Avri?

Nee, u schrijft zich in/uit bij de gemeente. Vanaf de datum dat u bent uitgeschreven op uw oude adres, komen de kosten voor het gebruik van de ondergrondse container of het legen van uw grijze restafvalcontainer niet meer voor uw rekening. Vanaf het moment dat u officieel bent ingeschreven op uw nieuwe adres gaat u betalen voor restafval dat u op het nieuwe adres aanbiedt (als dit in 1 van de 8 Avri-gemeenten is).

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan zijn er geen containers of afvalpas aanwezig op uw nieuwe adres. In dit geval moet u zelf contact opnemen met Avri om uw containers of afvalpas aan te vragen.

Hier hoort uw afval


Wat?Waar?
Elektrische apparaten

milieustraat
aanmelden voor ophalen aan huis
winkel van aankoop

Glas

openbare brengcontainer voor glas

Groente-, fruit- en tuinafval

groene gft-container (sommige inwoners hebben geen gft-container omdat zij bijvoorbeeld in een flat of appartement wonen. Zij doen het gft bij het restafval)

Grof huishoudelijk afval

milieustraat
aanmelden voor ophalen aan huis

Klein chemisch afval

milieustraat

Kringloopspullen

verzamelpunt kringloop op milieustraat
kringloopwinkels

Luiers en incontinentiemateriaal

speciale containers voor luiers en incontinentiemateriaal (Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel, vanaf 1-1-24 ook in Buren, Culemborg, Maasdriel, West Maas en Waal). Voor meer info klik hier.

Oude medicijnen en injectienaalden

apotheken en apotheekhoudende huisartsen

Papier

papiercontainer
openbare brengcontainer voor papier

Plastic verpakkingen, drinkpakken en blik

grijze container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik.
inwoners van hoogbouw gebruiken hiervoor de speciale zak.
inwoners van stadscentra in Culemborg, Tiel en Zaltbommel gebruiken de ondergrondse brengcontainers voor plastic, pak en blik.

De bewoners van hoogbouw en van de stadscentra in Culemborg, Tiel en Zaltbommel krijgen 1 keer per kwartaal een pakket van 20 speciale zakken gratis thuisbezorgd. Gebruikt u een eigen container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik dan mag u het afval er los indoen. Wilt u toch een eigen plastic zak gebruiken om het afval in te verzamelen? Dan moet dat een doorzichtige zak zijn zodat de inhoud zichtbaar is.

Restafval

ondergrondse container voor restafval
restafvalcontainer aan huis (geldt voor sommige inwoners in het buitengebied)

Textiel

openbare brengcontainer voor textiel

Handig! De Avri-app

Download gratis de Avri-app en krijg een seintje als uw afval wordt opgehaald.

Meer info over de app

Naar boven

Afvalkalender

Op de afvalkalender staan de data waarop wij uw afval ophalen.

Afvalkalender

PDF-bestanden kunt u openen met onder meer het gratis programma Adobe Acrobat Reader.

Deel deze pagina opLinkedIn