U bevindt zich op: Home/Inwoners/Afval/Aanbiedregels/ gele-kaart

Ik heb een gele kaart aan mijn container hangen, wat nu?

Het kan zijn dat u uw container aantreft met een gele kaart. Dit betekent dat de container niet op de juiste manier is aangeboden volgens onze aanbiedregels. Hieronder leest u hoe u de container op de juiste manier aanbiedt zodat u niet opnieuw een gele kaart krijgt. Of in sommige gevallen een rode kaart.

Hoe los ik het op?

  1. Uw container staat te dicht naast een andere container of iets anders.
  2. Wij nemen geen afval mee dat naast de container staat.
  3. Uw container staat niet goed.
  4. Uw container is kapot.
  5. Er hoort een adressticker op de container
  6. U mag uw container de avond vóór de ophaaldag aan de straat zetten. Haal de container zodra deze geleegd is weer binnen.
  7. In de container voor groente-, fruit- en tuinafval mag alleen een biologisch afbreekbare zak.
  8. Er zit afval in uw container dat er niet in mag

1) Uw container staat te dicht naast een andere container of iets anders.

Hoe zet ik de container volgende keer wel goed neer?

Zorg ervoor dat er minstens 50 cm ruimte zit tussen uw container en een andere container of een ander voorwerp zoals een auto of lantaarnpaal. Op die manier kan de automatische laad-arm van onze vrachtwagen de container goed oppakken en leegmaken.  

2) Wij nemen geen afval mee dat naast de container staat.

Ik kan mijn afval niet kwijt, wat moet ik met mijn overtollige afval doen?

Onze vrachtwagen met automatische laad-arm kan containers oppakken en leegmaken, maar kan geen los afval oppakken dat naast de container staat. Ook de beladers die de containers leegmaken in onze achterlader-vrachtwagens, mogen voor hun veiligheid geen los afval in de vrachtwagen gooien. Los afval naast de container kan ook wegwaaien en zorgt zo voor troep op straat, zeker bij harde wind.  

Hebt u meer afval dan in uw container past? U kunt alles behalve groente-, fruit- en etensresten naar de milieustraat brengen. Dat is meestal gratis. U kunt het afval ook bewaren tot de volgende ophaalronde.  

Hebt u regelmatig meer afval dan in uw container past? Dan kunt u ook uw kleine container omruilen voor een grotere, of een tweede container aanvragen. Meer informatie.
 

3) Uw container staat niet goed

Hoe zet ik mijn container volgende keer wel goed neer?

Om de container goed op te kunnen pakken en leegmaken met de automatische laad-arm van onze vrachtwagen, moet de container met de pijl richting de straat staan. Anders is de draairichting van de klep niet goed en valt het afval niet in de laadbak bij het leegmaken.  

4) Uw container is kapot.

Mijn container is kapot, wat moet ik nu doen?

Als uw container kapot is, komen wij deze repareren of vervangen. Hier kunt u een afspraak maken

5) Er hoort een adressticker op de container

Mijn adressticker ontbreekt, wat moet ik doen?

U kunt een nieuwe adressticker aanvragen via het volgende formulier

6) U mag uw container de avond vóór de ophaaldag aan de straat zetten. Haal de container zodra deze geleegd is weer binnen.

Hoe laat bied ik mijn container aan en wanneer haal ik deze weer binnen?

Zet uw container(s) of zak(ken) met plastic verpakkingen, drinkpakken en blik de avond van tevoren (vanaf 18.00 uur) of op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. 
Wij verzoeken u vriendelijk om bij stormachtig weer de container pas in de ochtend aan de weg te zetten (uiterlijk 07:30 uur). Op deze manier hopen we samen de gemeente schoon te houden. 

Ook als wij uw papiercontainer meestal ‘s avonds legen, kan het zijn dat we soms overdag al komen. Zet dus ook de papiercontainer altijd voor 7.30 uur voor ons klaar. 

Haal uw container nadat deze is geleegd, zo snel mogelijk van de straat (uiterlijk om 22.30 uur). 

7) In de container voor groente-, fruit- en tuinafval mag alleen een biologisch afbreekbare zak.

Welke biologisch afbreekbare zak mag ik gebruiken en waar kan ik deze krijgen?

Doe het groente-, fruit- en tuinafval het liefst los in de container. U mag het ook verpakken in zakken met het kiemplantlogo.  Deze zijn algemeen verkrijgbaar bij supermarkten en warenhuizen.

8) Er zit afval in uw container dat er niet in mag.

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn afval goed scheid en een rode kaart voorkom?

Om te weten in welke bak u iets moet weggooien, kunt u de algemene informatie per afvalsoort bekijken. Daarnaast kunt u zoeken in de Afvalwijzer op de website of in de Avri-app. Daar is van bijna alles te vinden bij welke afvalsoort het hoort. Komt u er niet uit of hebt u nog vragen? Neem dan contact op met ons Klantcontactcentrum via e-mail info@avri.nl of telefoon. Onze Afvalcoaches helpen u ook graag op weg, zij zijn te bereiken via afvalcoach@avri.nl.

Deel deze pagina opLinkedIn