U bevindt zich op: Home /Inwoners /Openbare Ruimte /Neder-Betuwe / Bladkorven

Bladkorven

Heeft u vragen over een bladkorf in uw wijk? Kijk of u het antwoord op uw vraag hieronder kunt vinden. Staat het antwoord hier niet bij, neem dan contact met ons op en vermeld bij uw vraag waar de bladkorf bij u in de buurt staat.

Wekelijks geleegd

We plaatsen bladkorven in week 41 omdat de bladeren door de warme en droge zomer eerder van de boom vallen. Vanaf maandag 15 oktober legen we de bladkorven wekelijks. Meestal is dit op een vaste dag. Eind december halen we de bladkorven weer weg.
We houden rekening met de situatie in uw buurt. We plaatsen de bladkorven op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken en Avri moet de korf veilig kunnen legen. De bladkorf plaatst Avri zo dat het verkeer er geen last van heeft.

Wat mag er in?

In de bladkorf mag bladafval van bomen die in de openbare ruimte staan. Dit bladafval ligt vaak op straat of waait bij inwoners de tuin in. Ander groente-, fruit en tuinafval (gft) mag niet in de bladkorf. Dit hoort in uw gft-container. Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is.

Hier staan ze

Dodewaard: Wilhelminalaan thv de basisschool, Willem de Zwijgerlaan  nr 7, Westerengstraat nr 70 en nr 83, Lindenlaan  nr 34, Frederik Henderiklaan naast nr 20, Eindakkers Ochten: Liniestraat thv de oude begraafplaats, Hoeflaan  naast speeltuin, Molendam naast monument, Waalkant Kesteren: Groenendaal, Stationstraat thv het Anker, Joachim van Hoemenstraat thv het voetbalveld, Van Ostadestraat Opheusden: Fazantstraat  thv de Biezenwei, Jabok  naast de oude begraafplaats IJzendoorn: Dorpstraat thv de NH kerk, Zeemanstraat Echteld: Achterstraat  thv de basisschool

Bladkorf weg?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten dat er niet in hoort. De eerste keer plaatsen we een waarschuwingssticker op de korf. Als het nog een keer gebeurt, halen we de korf op en komt er geen korf meer op deze locatie. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen andere bladkorf terug.

Wilt u een bladkorf aanvragen?

Wilt u een bladkorf aanvragen? Geef dit dan aan ons door. Uw aanvraag komt op de wachtlijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.

Deel deze pagina opLinkedIn