U bevindt zich op: Home/Inwoners/Openbare Ruimte/Neder-Betuwe/ Boomonderhoud

Boomonderhoud

Controle op boomveiligheid

Vanaf 1 november 2022 start Avri in de gemeente Neder-Betuwe met boomonderhoud. Dit keer in de kern en het buitengebied rond Dodewaard en op een aantal andere plekken in de gemeente. Zieke of dode bomen worden verwijderd. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Avri doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag.

Waarom is onderhoud nodig?

Alle bomen in de gemeente worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid of verwijderdElke gemeente is opgedeeld in deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze controle kijkt de inspecteur naar de veiligheid en de staat van onderhoud van de boom. De inspecteur registreert dit van iedere boom. Hij legt ook vast welk onderhoud nodig is zodat elke boom na de onderhoudsronde veilig is.

Soms is het nodig om een boom te verwijderen. Dit gebeurt bij zieke, dode of onveilige bomen. In samenspraak met de gemeente wordt besloten of er op dezelfde plek een boom terug geplant wordt. Omdat per boom wordt bekeken wat er nodig is kan het gebeuren dat in een straat niet alle bomen worden gesnoeid.

Deel deze pagina opLinkedIn