U bevindt zich op: Home/Inwoners/Openbare Ruimte/Buren/ Bladkorven

Bladkorven

Heeft u vragen over een bladkorf in uw wijk? Kijk of u het antwoord op uw vraag hieronder kunt vinden. Staat het antwoord hier niet bij, neem dan contact met ons op en vermeld bij uw vraag waar de bladkorf bij u in de buurt staat.

Wekelijks geleegd

We legen we de bladkorven als ze vol zijn. Is uw bladkorf vol? Geef het door aan Avri, wij komen dan zo snel mogelijk de bladkorf legen. Medio december halen we de bladkorven weer weg.
We houden rekening met de situatie in uw buurt. We plaatsen de bladkorven op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken en Avri moet de korf veilig kunnen legen. De bladkorf plaatst Avri zo dat het verkeer er geen last van heeft.

Wat mag er in?

In de bladkorf mag bladafval van bomen die in de openbare ruimte staan. Dit bladafval ligt vaak op straat of waait bij inwoners de tuin in. Ander groente-, fruit en tuinafval (gft) mag niet in de bladkorf. Dit hoort in uw gft-container. Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is.

Waar staan ze?

  • Maurik: Prinses Marijkelaan nr 20, Kapelstraat naast nr 1, Lindelaan voor nr 14, Engelshof voor nr 12, Gruttostraat voor nr 28  en 16, Buitenweg voor nr 40
  • Lienden: Wichmanlaan naast 33 en voor 9, Verbrughweg naast nr 1 aan de overkant, Aelbert Cuyphof naast nr 36
  • Buren: Weeshuisstraat gazon tegenover het weeshuis, Hoek Kasteellaan / Koningin Emmalaan bij glasbak
  • Kerk- Avezaath: De Daver op het gazon voorbij de kerk, Steenakkerstraat nabij de Abdij
  • Zoelen: Wethouder van de Burgstraat
  • Beusichem: Hoek Sportveldstraat / Bernardlaan
  • Zoelmond: Hoek Kochpad / Schoolstraat
  • Erichem: Erichemseweg Parkeerplaats dorpshuis.

Bladkorf weg?

Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten dat er niet in hoort. De eerste keer plaatsen we een waarschuwingssticker op de korf. Als het nog een keer gebeurt, halen we de korf op en komt er geen korf meer op deze locatie. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen andere bladkorf terug.

Wilt u een bladkorf aanvragen?

Wilt u een bladkorf aanvragen? Geef dit dan door aan uw gemeente. Uw aanvraag komt op de wachtlijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.

Deel deze pagina opLinkedIn