U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Stichting Greencrowd beëindigt haar werkzaamheden als intermediair voor het zonnepark.

Op donderdag 15 oktober ontvingen u, als investeerder in ons Zonnepark, en wij een email van Stichting Greencrowd dat zij per 1 maart 2022 gaan stoppen met hun intermediaire activiteiten tussen de geldverstrekkers (veelal particuliere investeerders) en de geldnemer (Avri Solar BV).Greencrowd zorgt voor de betaling van de rente en aflossing aan de investeerder (elk jaar in december), maar heeft zelf geen geld van de investeerders/leden in haar bezit. Het geld van de leden is immers de lening aan Avri Solar BV. En Avri Solar BV staat juridisch en financieel volledig los van Greencrowd.

Naar aanleiding van dit bericht heeft Avri Solar BV de volgende acties uitgezet:

  1. We hebben Triodos en Greensolver geïnformeerd. (Triodos omdat zij haar jaarlijkse goedkeuring moet geven voor de betaling. En Greensolver omdat zij de aflossing en rentebetaling doet in december.) De afspraak is dat Greensolver vooralsnog geen enkele betaling doet aan Greencrowd. 
  2. Het contract met Greencrowd is naar een jurist gezonden om de inhoud van de email naast de contractuele afspraken te leggen en de consequenties hiervan in beeld te brengen.
  3. Wij gaan op zoek naar een betrouwbare crowdfunder / intermediair die de taken van Greencrowd wil overnemen. Triodos en Greensolver hebben hun medewerking aangeboden om die nieuwe intermediair te vinden.

Op de Site van Greencrowd leest u meer actuele informatie en veel antwoorden op uw vragen


Deel deze pagina opLinkedIn