U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Speciale zakken voor plastic afval alleen nog voor hoogbouw en stadscentra

Vanaf september 2020 zijn de speciale inzamelzakken die Avri beschikbaar stelt voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) niet meer verkrijgbaar bij supermarkten en andere afhaalpunten. Inwoners met een eigen pdb-container doen het afval los in de container en hebben geen speciale pdb-zak nodig. Inwoners die in hoogbouw of in het stadscentrum van Culemborg, Tiel of Zaltbommel wonen, krijgen vier keer per jaar een pakket van 20 pdb-zakken door Avri thuisgestuurd. Met deze maatregel realiseert Avri een kostenbesparing terwijl de service voor de inwoners gelijk blijft of wordt verhoogd. Ook wordt zo het gebruik van plastic teruggedrongen.

Bewoners van laagbouw in de kernen en het buitengebied: alleen de grijze pdb-container gebruiken

Sinds de invoering van het omgekeerd inzamelen hebben deze inwoners een eigen pdb-container aan huis. Het pdb-afval kan los in de container worden gedaan, er is geen speciale pdb-zak meer nodig. Daarom stelt Avri geen doorzichtige plastic zakken meer beschikbaar aan alle inwoners. Inwoners die toch een plastic zak willen gebruiken om het afval in te verzamelen voor ze het in hun pdb-container doen, kunnen hiervoor hun eigen doorzichtige plastic zakken (bijvoorbeeld doorzichtige pedaalemmerzakken) gebruiken. Deze zakken moet wel doorzichtig zijn in verband met de controle op de kwaliteit van het pdb-afval door de afvalverwerker.

Bewoners van hoogbouw en in stadscentra krijgen pdb-zakken thuisgestuurd

Deze inwoners blijven het pdb-afval, zoals ze gewend zijn, in de speciale zakken op straat aanbieden of brengen ze naar een ondergrondse pdb-container (in de stadscentra van Culemborg, Tiel en Zaltbommel). Zij krijgen voortaan van Avri vier keer per jaar, automatisch en zonder bijbetaling, een pakket van 20 pdb-zakken met de post thuisgestuurd. Het eerste pakket wordt voor 1 september 2020 bezorgd. Inwoners die niet genoeg hebben aan 80 zakken per jaar kunnen tegen betaling een extra pakket zakken bestellen bij Avri. Werkzaak Rivierenland gaat het ompakken naar pakketten van 20 zakken en de verspreiding ervan verzorgen. Hiervoor worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet.

Meer informatie

Meer informatie over het scheiden van plastic verpakkingen, drinkpakken en blik en de veranderingen rond de afvalzakken.
Vragen en antwoorden over de veranderingen in de verspreiding van de speciale afvalzakken.


Deel deze pagina opLinkedIn