Vragen en antwoorden - Speciale afvalzakken voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik

Ik kan de speciale zakken niet meer krijgen in de supermarkt.

Dat klopt. De speciale zakken voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik zijn alleen nog bedoeld voor inwoners die in flats of appartementen wonen, of voor bewoners van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel. Zij krijgen de zakken 4 keer per jaar thuisgestuurd. De distributie via supermarkten en andere bedrijven stopt.

Hebt u een eigen container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik en wilt u toch het afval in een plastic zak verzamelen voor u het in de container doet? Koop dan zelf doorzichtige (pedaalemmer-)zakken. De zakken moeten doorzichtig zijn zodat wij kunnen zien dat er inderdaad pdb-afval in uw container zit.

Kan onze Supermarkt nog plastic afvalzakken bestellen?

Vanaf 1 september 2020 zijn de speciale zakken voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik alleen nog bedoeld voor inwoners die in flats of appartementen wonen, of voor bewoners van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel. De distributie via supermarkten en andere bedrijven stopt. De voorraad rollen afvalzakken is beperkt, maar zolang er nog voorraad, leveren we deze uit. Wel vragen we de distributiepunten om de zakken spaarzaam aan de klanten te verstrekken, bijvoorbeeld max 4 zakken per klant.

Alle distributiepunten krijgen een brief met daarbij een poster die ze in de winkel kunnen gebruiken om de klanten te informeren over de wijziging. Avri communiceert ook via andere kanalen over de verandering.

Waarom 4 x per jaar een pakket?

Uit navraag bij collega afvalinzamelaars is gebleken dat dit aantal voldoende moet zijn voor het merendeel van de huishoudens.

Waarom niet gewoon via de winkels, is toch veel goedkoper?

De inwoners die een eigen container hebben voor pdb-afval, mogen het afval los in de container doen. Avri verstrekt de speciale zakken alleen nog aan voor inwoners die in flats of appartementen wonen en bewoners van de binnensteden van Culemborg, Tiel en Zaltbommel. Zij krijgen de zakken 4 keer per jaar thuisgestuurd. Deze aanpak levert een forse besparing op omdat er veel minder zakken nodig zijn. Ook gebruiken we zo minder plastic.

Ik heb geen pakket ontvangen, wat nu?

Als u in een flat of appartement woont, of in de binnenstad van Culemborg, Tiel of Zaltbommel, en geen eigen container hebt voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik, moet u voor 1 september een pakket met speciale afvalzakken hebben ontvangen. Is dat niet gebeurd? Mailt u dan naar info@avri.nl of bel met het klantcontactcentrum op 0345 – 58 53 53 (ma t/m vr van 8-17u). Wij zorgen dan dat u zo snel mogelijk een pakket krijgt toegestuurd.

Wanneer ontvang ik het volgende pakket?

Het volgende pakket van 20 zakken wordt in de loop van december bij u bezorgd.

Ik heb niets ontvangen, moet ik dan nu betalen om de zakken aan te vragen?

Nee, als u het eerste pakket niet heeft ontvangen krijgt u kosteloos een pakket toegestuurd.

Mag ik ook andere zakken aan de weg zetten?

Nee, andere zakken kunnen wij niet meenemen. Alleen de speciale Avri-zakken voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik die thuis worden bezorgd mag u aan straat zetten.

Ik heb geen zakken meer en heb niets ontvangen, is toch niet mijn schuld, dus ik zet gewoon een andere zak aan de straat.

Als u in een flat of appartement woont, of in de binnenstad van Culemborg, Tiel of Zaltbommel, en geen eigen container hebt voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik, moet u voor 1 september een pakket met speciale afvalzakken hebben ontvangen. Is dat niet gebeurd? Mailt u dan naar info@avri.nl of bel met het klantcontactcentrum op 0345 – 58 53 53 (ma t/m vr van 8-17u). Wij zorgen dan dat u zo snel mogelijk een pakket krijgt toegestuurd.

U kunt geen andere zakken gebruiken en op straat zetten voor het pdb-afval. We nemen alleen de speciale Avri-zakken mee.

Wat zijn de kosten van het aanvragen van een extra pakket afvalzakken?

De ervaring bij andere afvalinzamelaars leert dat vier pakketten van 20 zakken per jaar voor de meeste huishoudens voldoende zijn om het pdb te kunnen scheiden. Bij bestellen van een extra pakket moeten wij kosten berekenen voor verzending, administratie en gedeeltelijk de productie van de zakken. Een extra pakket kost 5 euro.

Waarom worden er kosten gerekend, ik betaal toch al genoeg afvalstoffenheffing?

De ervaring bij andere afvalinzamelaars leert dat vier pakketten van 20 zakken per jaar voor de meeste huishoudens voldoende zijn om het pdb te kunnen scheiden. Dit gemiddelde gebruik is inbegrepen in de afvalstoffenheffing. Bij bestellen van een extra pakket moeten wij kosten berekenen voor verzending, administratie en gedeeltelijk de productie van de zakken. Een extra pakket kost 5 euro.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Bij de levering van het extra pakket zit een factuur.

als ik het afval los in de container doe, wordt deze heel vies. Komt Avri mijn container dan nu schoonmaken?

Nee. Het schoonhouden of schoonmaken van de container is de verantwoordelijkheid van de gebruiker van de container.

Deel deze pagina opLinkedIn