Het is erg druk bij het klantcontactcentrum. Het kan daardoor langer duren voordat we u kunnen helpen. Alvast dank voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht kapronde gemeente Buren

PERSBERICHT 


Geldermalsen, 1 februari 2024


Jaarlijkse kapronde bomen in de gemeente Buren 

In februari 2024 voert Avri de jaarlijkse kapronde uit in de gemeente Buren. Alle bomen binnen de gemeente worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd. Naar aanleiding van deze controle worden nu de zieke, dode en onveilige bomen gekapt.  

Kapronde
Het kappen van de bomen in de gemeente Buren start in de week van 5 februari en duurt ongeveer drie weken. De bomen die gekapt worden staan verspreid door de gemeente.

Nieuwe bomen
Samen met de gemeente wordt besloten of op dezelfde plek een boom wordt terug geplant. Dit is niet altijd het geval omdat soms de situatie niet ideaal is om een boom terug te planten. Wanneer er geen nieuwe boom wordt geplant, kijken de gemeente en Avri of er op een nadere plek in de gemeente een boom kan worden terug geplant. Het planten van nieuwe bomen gebeurt in het najaar.
 
Overlast
Bij het kappen van een boom kan het voorkomen dat een weg(deel) tijdelijk is afgesloten. Avri probeert samen met de aannemer eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft kunt u een melding maken in de Avri-app, of bel met Avri op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur via (0345) 585353.


Deel deze pagina opLinkedIn