Het is erg druk bij het klantcontactcentrum. Het kan daardoor langer duren voordat we u kunnen helpen. Alvast dank voor uw geduld.

U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht Jaarlijks onderhoud bomen in gemeente Tiel

PERSBERICHT

Geldermalsen, 9 augustus 2023

Jaarlijks onderhoud bomen in gemeente Tiel

Vanaf eind augustus worden in de gemeente Tiel bomen gekapt. De meeste bomen die gekapt moeten worden zijn dood, ziek of om een andere reden afgekeurd. Aan de Akelei in Passewaaij worden 25 lindebomen verwijderd omdat ze instabiel zijn.

Tijdens een boomveiligheidscontrole bleek dat de bomen aan de Akelei mogelijk instabiel zijn. Sommige bomen zakken scheef en de laatste jaren zijn enkele bomen omgewaaid. Daarom hebben we extra onderzoek gedaan bij deze bomen. Het bleek dat deze bomen niet goed geworteld zijn. 

Kapronde
Het kappen start eind augustus en duurt ongeveer twee weken. Van de bomen die gekapt worden staan er 25 in de Akelei. De overige bomen staan verspreid door de gemeente.

Nieuwe bomen
De bomen aan de Akelei worden allemaal herplant. Voor de overige bomen geldt dat in samenspraak met de gemeente wordt besloten of er op dezelfde plek een boom terug wordt geplant. Dit zal niet altijd het geval zijn, omdat in sommige gevallen de situatie niet ideaal is. Wanneer er geen nieuwe boom geplant wordt zal gekeken worden of dit op een andere plek ik de gemeente wel kan. Het planten van de nieuwe bomen gebeurt in het najaar.

Overlast
U kunt overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer de overlast te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de kapronde vragen hebt, kunt u een melding maken in de Avri-app of bellen met Avri op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur via (0345) 58 53 53.


Deel deze pagina opLinkedIn