U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

E-waste Race 2024 – het inzamelen gaat weer beginnen!

Tien basisscholen uit Rivierland doen van 4 tot en met 28 maart mee met de E-waste Race. Dit is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit de buurt op te halen.
De klas die het meeste afval inzamelt wint een schoolreis naar NEMO Science Museum in Amsterdam.

Wethouder Evert Jan Slootweg van gemeente West Maas en Waal heeft vandaag om 09.00 uur het officiële startsein gegeven op basisschool De Terebint in Wamel. 

Leuk en leerzaam
In de week voor de start wordt op iedere school een gastles gegeven. Op een leerzame, leuke en interactieve manier leren kinderen over het belang van reduce, reuse en recyle. Dus minder en bewust kopen, grondstofschaarste, hergebruiken, repareren en  recyclen. Hierna zijn ze klaar om vanaf maandag 4 maart vier weken aan de slag te gaan met het inzamelen van klein elektronisch afval. Van sommige apparaten kan zelfs 95% van de onderdelen worden hergebruikt! Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie.

Dit zijn de deelnemende scholen
OBS Prins Willem Alexander uit Beusichem, PCB De Bron uit Bruchem, PDB De Rank uit Kerkwijk, Sébaschool uit Ochten, CBS de Hoeksteen uit Well, Oranje Nassauschool (locatie Molenzicht) uit Culemborg, OBS de Rietschoof uit Opijnen, Prins Willem Alexanderschool locatie West uit Tiel, Basisschool De Terebint uit Wamel en Basisschool De Wegwijzer uit Nederhemert.

U kunt meedoen!
Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 4 en 28 maart meedoen door uw elektronisch afval online aan te melden op ewasterace.nl. De kinderen komen het dan bij u thuis ophalen.

Wat is elektronisch afval?
Voorbeelden van elektronisch afval zijn een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een defect mobieltje. Eigenlijk gaat het om alle kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of waar een batterij in heeft gezeten. Maar denk ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en (oplaadbare) batterijen vallen niet onder e-waste, deze brengt u naar de milieustraat. Als dank voor uw bijdrage krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

De E-waste Race is een initiatief van Avri in samenwerking met Weee Nederland en Wecycle. Samen zorgen wij ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt zodat het e-waste kan worden hergebruikt of gerecycled.

Los van de E-waste Race kunt u oude of kapotte elektronische apparaten ook altijd gratis inleveren op een van de Avri-milieustraten.


Deel deze pagina opLinkedIn