U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Persbericht: Avri verwerft kavel op Bedrijvenpark Medel in Tiel

Plattegrond van Bedrijvenpark Medel

Ruimte voor circulaire ambities gemeenten  

Het bestuur van Avri heeft de kans gegrepen om tijdens de laatste uitgiftefase op Bedrijvenpark Medel een kavel aan te kopen voor het ontwikkelen van een nieuwe milieustraat en het eerste circulair ambachtscentrum voor de regio. Het bestemmingsplan van de gunstig gelegen kavel sluit aan bij de toekomstplannen die de deelnemende gemeenten zien voor de afvalinzamelaar en grondstoffenregisseur.

De vier milieustraten van Avri (behalve in Tiel, ook in Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel) zijn verouderd en zullen in de komende jaren worden verbeterd en uitgebreid. Het terrein van de huidige milieustraat in Tiel biedt echter onvoldoende ruimte voor de circulaire ambities die Avri voor de 8 aangesloten gemeenten realiseert. Daarnaast is de Tielse milieustraat nu al veel te krap bemeten, gelet op het grote aantal bezoekers, wat op piektijden tot lange wachtrijen leidt.

Voorzitter van het algemeen bestuur van Avri, dhr. Neven, zegt over de aankoop: “Nederland moet in 2050 voor 100% circulair zijn; dat is de opdracht die gemeenten van het Rijk hebben gekregen. Grondstoffen uit ons afval halen is cruciaal om dat voor elkaar te krijgen; dat is de opdracht die wij als gemeenten bij Avri neerleggen. De milieustraat nieuwe stijl is dé plek waar afval weer toekomst krijgt – de ontwikkeling van de milieustraat met circulair ambachtscentrum op Medel gaat hierbij een voortrekkersrol in onze regio vervullen. Met de nieuwe kavel hebben we ook de ruimte om deze ambities waar te maken.”

Avri gaat nu samen met de gemeenten verder met het uitwerken van de plannen voor invulling en realisatie van de milieustraat nieuwe stijl. In het najaar worden de eerste plannen hiervoor verwacht. 


Deel deze pagina opLinkedIn