U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Algemeen bestuur Avri geeft gemeenten nog de ruimte om in gesprek te gaan met verenigingen

afbeelding met papier proppen

16 februari is besloten om in het vierde kwartaal van 2023 een definitief besluit te nemen over het stoppen met papierinzameling door verenigingen

 

Algemeen bestuur Avri geeft gemeenten nog de ruimte om in gesprek te gaan met verenigingen

In het Algemeen Bestuur van 16 februari is besloten om in het vierde kwartaal van 2023 een definitief besluit te nemen over het stoppen met papierinzameling door verenigingen. Gemeenten zijn aan zet om afspraken te maken met hun verenigingen, zij voelen zich hier ook verantwoordelijk voor. Avri heeft in dit proces een adviserende en faciliterende rol. In de algemene bestuursvergadering is afgesproken om de gemeenten in de gelegenheid te stellen om een passende oplossing voor de verenigingen te vinden. De betrokken 83 verenigingen worden volgende week tijdens een bijeenkomst op de hoogte gebracht. Tijdens deze bijeenkomst worden zij geïnformeerd over het proces dat nu met gemeenten in gang wordt gezet. De gemeenten gaan de komende maanden met de verenigingen in gesprek over alternatieven.

Sinds 1999 zamelt Avri in samenwerking met de vrijwilligers van 83 verenigingen papier in. Recent is er een notitie geschreven waarin de samenwerking met verenigingen is geëvalueerd. Er is veel begrip voor het belang van continuïteit voor de betrokken verenigingen bij gemeenten, zij vervullen immers een belangrijke rol in de lokale gemeenschappen. Tegelijkertijd zijn er ontwikkelingen die maken dat deze samenwerking opnieuw tegen het licht gehouden moet worden. Het gaat hierbij onder meer om de veiligheid van vrijwilligers en de verantwoordelijkheid die Avri daarvoor heeft.


Deel deze pagina opLinkedIn