Asbest

Asbest moet vanwege de gezondheidsrisico's deskundig worden bewerkt of verwijderd. Asbest accepteren wij op de milieustraat uit veiligheidsoverwegingen alleen als aan onderstaande voorwaarden is voldaan: 

    • Verpak het asbest in tenminste twee lagen folie van minimaal 0,2 mm dik (bijv. landbouwfolie).
    • De folie hoeft niet doorzichtig te zijn.
    • Tape of plak de folie luchtdicht af.
    • Afval dat erg op asbest lijkt (bijvoorbeeld asbestvrije golfplaten), moet op dezelfde manier als asbesthoudend afval worden ingepakt en aangeboden.
    • U mag maximaal twee vierkante meter asbest aanbieden op de milieustraat, met een maximum gewicht van 20 kilo. Dit is gratis.

 

 

Bij meer dan twee vierkante meter/20 kg, met een maximum van 35 m², kunt u op donderdag tussen 07.30 uur en 16.00 uur terecht bij het bedrijf Afvalzorg op het Grondstoffenpark in Geldermalsen (Meersteeg 17). U kunt zich melden bij de weegbrug. U wordt namelijk in- en uitgewogen. Voor het nettogewicht dat u achterlaat, betaalt u € 250,-* per 1.000 kg. Betalen kan alleen met uw pinpas. U krijgt een bewijs van afgifte en een kassabon mee.

*exclusief btw

Twijfelt u waar uw afval thuishoort, kijk dan eens op de Afvalwijzer.

Wat wordt er mee gedaan?


Asbest wordt goed verpakt en gestort op een stortplaats. Er wordt landelijk gewerkt aan verwerkingstechnieken om de schadelijke asbestvezels in de toekomst te vernietigen door middel van chemische of thermische technieken.

Naar boven

Deel deze pagina opLinkedIn