U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Werkzaak Rivierenland, Mozaïek en Avri maken samen mondkapjes

1 +1 = 3
De mensen van Avri en Werkzaak blijven ook in tijden van corona hun werk doen, hier en daar met aanpassingen.  De mondkapjes die zij dragen tijdens hun werk worden nu gemaakt door werkzoekenden van Werkzaak uit Syrië, Eritrea en El Salvador. Ze mogen hiervoor de ruimte gebruiken bij Dynamiek, locatie van Mozaïek. Lieke van der Heijden, Coördinator van de locatie Dynamiek geeft aan dat het een echte voor- en dooractiviteit is, “Ze leren van elkaar, dit is precies waar we voor staan.” Avri zorgt voor het gebruikte textiel waarvan de kapjes gemaakt worden. In elk mondkapje komt een label te hangen over de samenwerking Werkzaak-Mozaïek-Avri. Donderdag 4 juni nam Joost Reus, bestuursvoorzitter van Avri, de eerste mondkapjes in ontvangst van Werkzaak voor gebruik door de eigen medewerkers. Werkzaak werkt al langer samen met zowel Mozaïek als Avri. Ook voor het vervaardigen van de mondkapjes wisten de partijen elkaar te vinden voor het bij elkaar brengen van mensen, ruimte en materialen.

Taalverwerving
“Naast bezig zijn is het leren van de Nederlandse taal erg belangrijk. Overal hangen er Nederlandse woorden zodat ze hiermee kunnen oefenen. En wat een mooie bijkomstigheid is naast het activeren is de taalvaardigheid leren op de werkvloer. Wat de kansen op een baan aanzienlijk vergroot. Een win-win-situatie”, aldus een werkcoach van Werkzaak Rivierenland.

Mini-productielijn gestart
Afgelopen week is een groep zeer gemotiveerde werkzoekenden van verschillende nationaliteiten gestart met het maken van mondkapjes. Twee werkzoekenden zijn heel ervaren, aldus de werkcoach, en leren de anderen met naald en draad omgaan. Er is een heus mini-productielijntje opgezet en de eerste mondkapjes zijn al klaar.

Textiel door Avri
Joost Reus, bestuursvoorzitter van Avri: “Dit is een mooi voorbeeld van de doelstellingen die Avri nastreeft op het gebied van circulariteit en inclusiviteit. Doordat we onverkoopbaar textiel aan Werkzaak leveren, gaan we verspilling van grondstoffen tegen. Nu de medewerkers van Werkzaak van dit textiel mondkapjes maken, bieden we samen met Werkzaak en Mozaiek bovendien een kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We werken zo samen met inwoners aan een duurzamere regio”.
 
Achtergrondinformatie
Over Werkzaak Rivierenland
Iedereen doet mee in de samenleving. Daar gelooft Werkzaak Rivierenland in. Werkzaak begeleidt mensen bij het vinden en behouden van werk. Wij versterken werkzoekenden, medewerkers en werkgevers bij het ontdekken, benutten en vergroten van talenten. Als het nodig is bieden we inkomensondersteuning of werk in een aangepaste omgeving.

Over Mozaïek
Mozaïek is een welzijnsinstelling die actief is in de gemeente Tiel, Buren, West Betuwe,
Neder-Betuwe en Rhenen. Ze levert aan deze gemeenten verschillende diensten, zoals: wijkcoaches, jongerenwerkers, ondersteuning aan ouderen, mantelzorgers, vrijwilligerswerk, onderwijsconsulenten en activiteiten voor en met de inwoners. Samen met de gemeenten en andere organisaties levert Mozaïek een bijdrage in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.
www.mozaiekwelzijn.nl

Over Avri
Samen met 236.000 inwoners en de 8 gemeenten, werkt Avri aan een schoon Rivierenland door op een duurzame wijze regionaal het afval in te zamelen en taken uit te voeren in het beheer van de openbare ruimte. Avri is een gemeentelijk samenwerkingsverband op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen. De gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zijn de deelnemers. Avri zamelt grond- en afvalstoffen in. Daarnaast beheert Avri de openbare ruimte voor de vier gemeenten Buren, West Betuwe, Tiel en Neder-Betuwe.
www.avri.nl

 


Deel deze pagina opLinkedIn