U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!

Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld. Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000  kilo, maar door de toewijding van alle donateurs is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën. “We zijn ontzettend blij met het resultaat” verteld Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. “Zonder alle mensen die dit jaar hun takje hebben bijgedragen was het nooit gelukt. Heel erg bedankt.”

Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd. In de massaal aangeboden taxusnaalden zit een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

AVRI gemeentes
Van juni tot en met augustus zijn de chauffeurs van Taxus Taxi elke dag op pad geweest om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zeven dagen in de week reden ze rond in 76 gemeentes verspreid over Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. In de AVRI gemeentes; Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, West Maas en Waal, Tiel, West-Betuwe en Zaltbommel is dit jaar 33.242 kilo snoeisel opgehaald, wat in totaal goed is voor 302 chemokuren. In deze gemeentes is het resultaat met ruim 37% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Alle lof mag uitgaan naar twee hoveniers die zich in de omgeving al jaren hard maken voor de inzameling. Zowel Hoveniersbedrijf Adrie Elings uit Echteld als Links Gardens uit Kapel Avezaath zetten zich de hele zomer in om zoveel mogelijk van het verse groen in te zamelen. Alleen al bij Elings werd er dit jaar meer dan 7.500 kilo snoeisel opgehaald. Links Gardens heeft met zijn inzet gezorgd voor ruim 2.200 kilo snoeisel.   

Groeiend succes
Het succes van Stichting Taxus Taxi groeit elk jaar. Steeds meer taxus eigenaren weten de Taxus Taxi te vinden. Door het verstrekken van gratis materialen wordt het donateurs steeds gemakkelijker gemaakt om deel te nemen aan de inzameling. Daarnaast zorgen samenwerkingen met een aantal grote partners zoals AVRI, Boerenbond en Intratuin voor steeds meer zichtbaarheid en bekendheid.


Deel deze pagina opLinkedIn