U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Jaarlijkse controle op boomveiligheid

In oktober tot en met januari voert Avri de jaarlijkse controle uit van bomen in de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, Tiel en West Betuwe. Alle bomen worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid of verwijderd.

Controle op boomveiligheid

Elke gemeente is opgedeeld in deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Tijdens deze controle kijkt de inspecteur naar de veiligheid en de staat van onderhoud van de boom. De inspecteur registreert dit van iedere boom. Hij legt ook vast welk onderhoud nodig is zodat elke boom na de onderhoudsronde veilig is.

Soms is het nodig om een boom te verwijderen. Dit gebeurt bij zieke, dode of onveilige bomen. In samenspraak met de gemeente wordt besloten of er op dezelfde plek een boom terug geplant wordt. Omdat per boom wordt bekeken wat er nodig is, kan het gebeuren dat in een straat niet alle bomen worden gesnoeid.

Gemeente Buren – november 2022 t/m februari 2023

Avri onderhoudt voor de gemeente Buren de gemeentelijke bomen buiten de bebouwde kom. Het snoeien vindt de komende maanden plaats in de dorpen Beusichem, Maurik, Ravenswaaij, Rijswijk en Zoelmond. Ook het buitengebied van deze dorpen wordt meegenomen.

Gemeente Neder-Betuwe – vanaf 1 november 2022

Binnen en buiten de bebouwde kom van Dodewaard worden zieke of dode bomen verwijderd. Dit geldt ook voor een aantal bomen in andere delen van de gemeente.

Gemeente Tiel – vanaf 28 november 2022

Op diverse locaties binnen de gemeente worden zieke en dode bomen verwijderd.

Gemeente West Betuwe – vanaf 14 november 2022

In West Betuwe worden vanaf 14 november zieke of dode bomen buiten de bebouwde kom van Beesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Geldermalsen, Meteren, Tricht en Rumpt verwijderd. Ook worden er enkele zieke of dode bomen in andere delen van de gemeente verwijderd.

Overlast

Het kan voorkomen dat u overlast van deze werkzaamheden hebt. Avri probeert dit samen met de aannemer natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Hebt u nog vragen over de controle van de bomen? Meer informatie vindt u hier.

Een melding maken kan in de Avri-app of op avri.nl. U kunt ook contact opnemen met uw gemeente.


Deel deze pagina opLinkedIn