U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Incontinentiemateriaal en luiers: gemeenten kiezen zelf

Oudere vrouw aan de telefoon

Het Algemeen Bestuur van Avri wil incontinentiemateriaal en luiers gescheiden inzamelen en circulair laten verwerken, zodat het als grondstof voor nieuwe producten kan dienen. Hiervoor is een plan uitgewerkt. In dat plan kunnen gemeenten zelf kiezen of en hoe het materiaal ingezameld wordt. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen hoe vaak het afval wordt opgehaald en hoeveel containers er worden geplaatst. Gemeenten bepalen ook of de kosten voor hun inwoners bij de afvalstoffenheffing komen. Elke Avri-gemeente zal dit met haar gemeenteraad bespreken.

De Gemeente West Betuwe compenseert mensen met incontinentiemateriaal financieel. Op de site van gemeente West Betuwe leest u hier meer over.

De Gemeente West Maas en Waal is vanaf 1 juli 2019 begonnen met het gescheiden inzamelen van het incontinentiemateriaal en luiers. Het materiaal wordt verbrand en niet duurzaam verwerkt. Op de site van de gemeente leest u hier meer over.

Van de overige gemeenten is bij Avri nog niet bekend of zij al besloten hebben het materiaal apart te willen inzamelen en duurzaam willen verwerken. Als wij meer weten houden wij u hiervan op de hoogte.


Deel deze pagina opLinkedIn