U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Bodycams voor handhavers: veiligheid staat voorop

De handhavers van Avri leveren met hun werk een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeenten. Als daar aanleiding voor is, gaan zij met inwoners in gesprek en geven uitleg of voorlichting. Wanneer het nodig is, treden ze handhavend op. Ieders veiligheid staar daarbij voorop. De handhavers hebben een aantal hulpmiddelen die hun werk zo veilig mogelijk maken. De bodycam is ook zo’n hulpmiddel.

Een bodycam is een kleine draagbare camera die door de handhavers aan het uniform worden gedragen.

De rust erin houden
Handhavers moeten veilig kunnen werken. Meestal lukt dat ook, maar soms ontstaan er onveilige situaties waarin mensen agressief worden. Ze kunnen dan een bedreiging vormen voor de handhavers en eventuele omstanders. Avri vindt de veiligheid van haar handhavers erg belangrijk. Uit onderzoek in andere gemeenten is gebleken dat de bodycams de-escalerend werken en het veiligheidsgevoel van onze handhavers vergroten. Om die reden dragen alle handhavers een bodycam.

Privacy
Het werken met bodycams valt onder de richtlijnen van de AVG. De handhavers krijgen een training in het werken met de bodycam en de privacy-aspecten daarvan. Als de situatie het toelaat, worden mensen die gefilmd worden, voor het gebruik van de camera geïnformeerd. Achteraf krijgen zij informatie mee over wat er met de beelden gebeurt. Ze hebben ook het recht om de beelden op te vragen.

Voor meer informatie over handhaving, zie: https://www.avri.nl/inwoners/handhaving


Deel deze pagina opLinkedIn