U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Blik voortaan alleen nog bij pdb: meer gemak voor inwoners en financieel voordeliger

Inwoners kunnen al langer hun blik apart inzamelen door het bij plasticverpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) te doen maar het kan ook nog steeds bij het glas. Vanaf november 2021 is de glasbak alleen nog voor glas.

Meer gemak voor inwoners
Blik is er in veel verschillende soorten en maten, waarop de glasbak niet ontworpen is. Hierdoor kunnen inwoners niet al hun blik in de glasbak kwijt. Veel inwoners vinden het ook gemakkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Bewoners van flats die dit nog niet deden, kunnen voortaan hun blik in de speciale zakken voor pdb doen. Blik kan ook in de minicontainers worden gedaan die Avri aan huis inzamelt. Inwoners van het centrum van Culemborg, Tiel en Zaltbommel kunnen net zoals nu, hun blik samen met het plastic afval kwijt in de ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. De glasbak wordt dus weer alleen voor glas. Hierdoor raken de glasbakken minder snel vol en verstopt waardoor inwoners hun glas beter kwijt kunnen.

Blik bij pdb is beter voor de portemonnee
De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor het inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het is daardoor financieel veel voordeliger om dat samen met blik op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om blik voortaan niet meer bij glas te doen. 

Stickers op de glasbakken
Om inwoners erop te attenderen dat de glasbakken voortaan alleen nog voor glas zijn, past Avri de stickers rond de inwerpopeningen aan. Bij de ondergrondse glasbakken moet ook de opening zelf iets worden aangepast. Avri past de komende maanden alle glasbakken aan naar 100 procent glas. Het gaat in totaal om ongeveer 365 glascontainers zowel bovengronds als ondergronds.


Deel deze pagina opLinkedIn