U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Al het mogelijk besmette materiaal (mondkapjes, plastic handschoenen etc) bij restafval

Mondkapje, (plastic) handschoenen, schorten of een gebruikte tissue? We zien op dit moment veel persoonlijke beschermingsmiddelen en mogelijk door coronapatiënten gebruikt materiaal bij het papier, in de containers en in de zakken met plastic verpakkingen, drinkpakken en blik. Dit brengt onnodig besmettingsgevaar voor u en voor onze medewerkers met zich mee. We zouden u daarom willen vragen al het mogelijk besmette materiaal in een goed dichtgeknoopte zak bij het restafval aan te bieden.

Dit geldt zowel voor het materiaal dat gebruikt is in thuisquarantaine (voor een coronapatiënt) als voor het materiaal dat gebruikt is ter bescherming tijdens bijvoorbeeld een bezoekje aan de supermarkt. Voor de verpakkingen van het beschermingsmateriaal gelden wel de gewone afvalscheidingsregels.

Het afval van verpleeg- en verzorgingshuizen is bedrijfsafval. Deze instellingen zijn verantwoordelijk voor een veilige afvalinzameling van medisch materiaal en dienen zich aan de speciaal daarvoor opgestelde regels te houden.


Deel deze pagina opLinkedIn