U bevindt zich op: Home/ Digitale kalender op website en Avri-app

Digitale kalender op website en Avri-app

Aantal gevonden vragen:  

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Waar kan ik de Avri-app downloaden?

  De app is voor Android en Apple gemaakt en u kunt deze gratis downloaden door in de store op 'Avri' te zoeken. Lees hier meer over het downloaden van de app.

 • Krijg ik via de app een seintje dat Avri mijn afval op komt halen?

  Als u dat wilt, dan kunt u dat instellen. In de app worden dit 'notificaties' genoemd. Ga voor het instellen van notificaties naar 'instellingen', stel uw wensen in en kies 'opslaan'.

 • Gebruikt de app veel data?

  De app verbruikt heel weinig data. Als u een notificatie ontvangt, kost dat bijvoorbeeld maar enkele kilobytes.

 • De app vraagt naar toegangsrechten. Is mijn privacy wel gewaarborgd als ik rechten verleen?

  Toegang agenda:
  De app kan de afvalkalender opslaan in de agenda van uw telefoon. Hiervoor heeft de app toegang tot uw agenda nodig.

  Toegang tot uw locatie:
  In de app is het mogelijk om via een kaart de afvalbrengcontainers in uw directe omgeving te tonen. Bijvoorbeeld brengcontainers voor glas, papier, etc. Ook laat de kaart zien waar de dichtstbijzijnde milieustraat is.  Om die locaties te kunnen laten zien ten opzichte van uw huidige locatie, heeft de app toegang tot uw locatie nodig.

  Toegang tot foto's:
  De app slaat plaatjes die in de app staan op in uw telefoon. Denk hierbij aan plaatjes van inzameldata, soorten afval, het Avri-logo, etc. Het steeds weer opvragen van deze plaatjes via internet zou extra dataverkeer kosten. Het opvragen van deze plaatjes zou ook niet mogelijk zijn bij een slechte internetverbinding. Om dit alles te voorkomen slaat de app deze plaatjes op in uw telefoon. Hiervoor heeft de app ‘toegang tot foto’s’ nodig.

  Voor al deze rechten geldt het volgende:
  Niets van deze informatie wordt naar Avri of de bouwers van de app (BowTie Technology) gestuurd. Het wordt alleen op uw mobiel op geslagen.

  Uiteraard beslist uzelf of u de app al dan niet toegang geeft tot deze gegevens. Mocht u ervoor kiezen om dit niet te doen dan kan dit betekenen dat de app niet geïnstalleerd wordt of niet goed functioneert.

 • Kan ik de kalender in de app opnemen in mijn agenda?

  Ja, dat kunt u zelf instellen. Vanaf 1 januari kunt u de kalender met de ophaaldagen van 2020 opnemen in uw agenda. Klik op de button ‘kalender’ links onderaan op het scherm. Op de volgende pagina kiest u (onderaan) voor ‘opnemen in de agenda’. Stel vervolgens uw wensen in en sluit af met ‘opnemen in de agenda’. Let op! De agenda-items zijn alleen handmatig te verwijderen. Dit kan niet in een keer.

 • De app werkt niet op mijn telefoon.

  Heeft u een Android of Apple toestel en werkt de app niet? Neem dan contact op met Avri via info@avri.nl of via (0345) 58 53 53. Heeft u een ander toestel, zoals een Windows telefoon? Helaas is onze app niet beschikbaar voor Windows. Dit is omdat er te weinig gebruikers zijn voor Windows, en dit aantal zelfs afneemt. Mocht het aantal gebruikers alsnog groot genoeg worden dan zullen wij overwegen om de app aan te passen zodat deze ook beschikbaar is voor Windows. Wel kunt u de kalender downloaden (en eventueel printen) op avri.nl.

 • Ik heb geen smartphone of tablet om de app te gebruiken

  Als u wel een internetaansluiting hebt, dan kunt u de kalender op avri.nl downloaden. Overigens kunnen inwoners zonder internetaansluiting en/of smartphone een papieren kalender bij Avri opvragen via (0345) 58 53 53. 

 • Waarom wordt de kalender niet huis aan huis op papier verspreid?

  Avri bespaart hiermee grondstoffen (om papier te maken) en geld. Daarnaast bekijken heel veel inwoners de kalender digitaal via avri.nl of de gratis app. Overigens, inwoners zonder internet of smartphone kunnen een papieren kalender aanvragen bij Avri via (0345) 58 53 53.

  Trefwoorden: digitale kalender, afvalkalender, 2020, app

 • Ik ben het er niet mee eens dat de afvalkalender niet op papier huis aan huis wordt bezorgd. Kan ik bezwaar maken?

  Wij vinden het jammer dat u het hiermee niet eens bent. Er kan echter geen juridisch bezwaar gemaakt worden tegen het afschaffen van de papieren afvalkalender. Het afschaffen van de papieren afvalkalender is beleid dat is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Avri (de 8 gemeenten in Rivierenland). Tegen vastgesteld beleid kan geen juridisch bezwaar gemaakt worden.

  Waarom stopt Avri met de papieren kalender?
  Avri is een duurzaam en kostenbewust bedrijf. Door de kalender niet meer op papier te drukken en te bezorgen, worden veel grondstoffen (om papier te maken) en geld (voor het drukken en verzenden) bespaard. Wij hopen dat u daar begrip voor heeft. Een andere reden is dat veel inwoners de kalender al op avri.nl en de Avri-app bekijken. Inwoners zonder  internet of smartphone kunnen een papieren kalender aanvragen bij Avri via (0345) 58 53 53.

 • Ik ben pas verhuisd naar een nieuwbouwwijk. Als ik mijn postcode en huisnummer intyp, dan vindt de site en de app geen kalender.

  Ja, dat klopt. Het duurt altijd eventjes voordat wij gegevens krijgen over nieuwe adressen. 1 maal per kwartaal worden de adressen geüpdatet. Wij sturen een kalender mee met de bevestigingsopdracht voor het leveren van uw containers.

 • Ik heb geen computer met internet. Hoe weet ik nu wanneer Avri mijn afval ophaalt?

  U kunt een papieren kalender aanvragen bij Avri via (0345) 58 53 53. U kunt natuurlijk ook aan een familielid of vriend vragen of zij de kalender willen printen voor u. Hebt u wel een smartphone? Download dan onze gratis app. De app is voor Android en Apple. U kunt de app gratis downloaden door in de store op 'Avri' te zoeken. Lees hier meer over de app.

  Trefwoorden: kalender, afvalkalender, 2020, app, QR code

 • Als ik de kalender moet printen, dan kost mij dat veel inkt.

  We hebben bewust weinig kleur gebruikt, zodat u minder inkt hoeft te gebruiken.

   

  Trefwoorden: kalender, digitale kalender, 2020

 • Kan Avri de kalender op papier naar mij opsturen?

  Als u geen internet heeft, kunt u telefonisch een print van de kalender aanvragen via (0345) 58 53 53 of via info@avri.nl

  Trefwoorden: kalender, afvalkalender, 2020

 • Ik ben klant bij Avri bedrijfsafval. Ontvang ik een kalender op papier?

  De kalender voor bedrijfsafval ontvangt u niet op papier. U kunt uw kalender hier downloaden. Bent u een nieuwe klant? Dan sturen wij de kalender eenmalig op papier. 1 keer per kwartaal worden de gegevens geüpdatet; het kan dus enige tijd duren voordat de kalender zichtbaar is via de website. De kalender voor bedrijfsafval is helaas (nog) niet beschikbaar via de Avri-app.  

Deel deze pagina opLinkedIn