U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Werkzaamheden beplanting en bomen in Tiel

3 januari 2019
Werkzaamheden groen

Verwijderen deel beplanting sloot oude geluidswal Drumpt

In opdracht van de gemeente verwijdert Avri een deel van de beplanting bij de brede sloot bij de oude geluidswal in Drumpt. Het werk start op 10 januari 2019 en duurt ongeveer twee weken.

Eén keer in de vijf jaar halen we de beplanting langs de sloot achter het Achterveld en de Gallencamp weg. Het gaat om een strook van 5 meter breed. Zo voorkomen we dat er te veel bagger ontstaat in het water door bladeren en resten van planten. Dit is een afspraak met Waterschap Rivierenland.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Cor Fleuren van Avri, telefoon (0345) 585 353 of mail fleuren@avri.nl.

 

Kappen essen Vuadabos Passewaaij

In het Vuadabos bij de wijk Passewaaij zijn de essenbomen ziek. Ze hebben een schimmelziekte. Deze ziekte heet essentaksterfte. Voor de veiligheid van de wandelaars en fietsers worden de zieke bomen gekapt. De kap start half januari 2019 en duurt maximaal zes weken. Avri voert het werk uit.

Avri kapt de bomen in de winter. Het werk is dan klaar voordat de vogels gaan broeden.  Tijdens het kappen sluit Avri delen van het bos en het fietspad langs het bos tijdelijk af.

Nieuwe struiken en bomen
In het bos planten we geen nieuwe bomen terug. Onder de zieke essen staan al voldoende nieuwe struiken en bomen. Het bos groeit op een natuurlijke manier weer op.

Controle van essen
In de rest van de gemeente staan ook essen. Deze bomen houden we ook goed in de gaten. Als het nodig is zagen we takken af of halen we de bomen weg. Hoeveel essen in de gemeente ziek zijn is nog niet bekend.

Vragen?
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Leo van Eeuwijk van Avri, telefoon(0345) 585 353 of mail vaneeuwijk@avri.nl.


Deel deze pagina opLinkedIn