U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Welke school verzamelt de meeste e-waste in Rivierenland?

28 februari 2019
Logo E-waste race

Van 11 maart tot en met 5 april strijden 10 basisscholen uit Rivierenland tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op donderdag 7 maart vindt bij de Sint Antoniusschool in Beesd een gastles plaats. Wethouder Ton van Maanen verzorgt de aftrap van de les en daarmee ook van de race.

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Avri zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

E-waste Race maakt recyclen leuk

De E-waste Race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt nog niet al het elektronisch afval gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

Deze scholen doen mee

De scholen die meedoen zijn: De Achtbaan uit Tiel, Prins Clausschool uit Tiel, J.A. Houtkoperschool uit Ochten, Oranje Nassauschool (locatie Parijs) uit Culemborg, Koningin Julianaschool uit Culemborg, OBS Den Boogerd uit Aalst, Sint Antoniusschool uit Beesd, Prins Mauritsschool uit Tiel, Prins Mauritsschool (locatie west) uit Tiel en De Wissel uit Tiel

De E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met Avri en de E-waste Race.


Deel deze pagina opLinkedIn