U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Waarom niet alle ondergrondse restafvalcontainers direct worden ingegraven

15 februari 2019
Ondergrondse restafvalcontainer

Vanaf 1 juli brengen de meeste inwoners hun restafval naar een ondergrondse container in de buurt. Avri is daarom druk bezig met het plaatsen van de ondergrondse containers in de 8 Avri-gemeenten. Soms staan de containers al een poosje klaar voordat ze de grond in gaan. We leggen u graag uit waarom dit even kan duren.

Kwelwater, kabels en leidingen

Op sommige plaatsen is kwelwater het probleem. Dat is grondwater dat naar boven komt. Op dit moment speelt dit in de Tielse wijk Passewaaij en in Culemborg. Ook komen we bij het graven regelmatig kabels en leidingen tegen die daar niet horen te liggen.

Uitspraak van de rechter

Enkele inwoners zijn naar de Raad van State gestapt omdat ze het niet eens zijn met de plaats van de ondergrondse container. Zij hebben een voorlopige voorziening aangevraagd. De rechter kan dan besluiten dat de container niet geplaatst mag worden. Dit is tot nu toe op 2 plaatsen gebeurd.

Speciale vrachtwagens

Een ondergrondse container weegt zo'n 7.000 kilo en wordt met een speciale vrachtwagen direct vanuit de fabriek naar de standplaats gebracht. Er is geen ruimte om de containers eerst op te slaan. Bovendien heeft Avri de speciale vrachtwagens niet zelf en kan de containers dus ook niet verplaatsen. Als we daar de speciale vrachtwagens voor moeten inhuren, kost dit veel meer geld.


Deel deze pagina opLinkedIn