U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Tarief- en marktontwikkeling 2019

30 november 2018
Ophaalwagen bedrijfsafval

Door ontwikkelingen op de markt en hogere kosten, zijn wij genoodzaakt onze tarieven aan te passen voor 2019. Graag leggen we u uit waarom dit nodig is.

Marktontwikkelingen
Vraag en aanbod van verwerkingsbedrijven in het binnen- en buitenland hebben invloed op de Nederlandse afvalmarkt. Er wordt nog steeds veel afval uit het buitenland in Nederland verwerkt. Omdat het aanbod van dit afval in de laatste jaren groter is dan de vraag van verwerkingsbedrijven, gaat de prijs omhoog. Dit geldt vooral voor bedrijfsafval, bouw- en sloopafval en hout.

In het buitenland wordt veel van het Nederlandse kunststofafval en oud papier verwerkt. Ook hier is het aanbod groter dan de vraag. De opbrengsten die we als aanbieder van dit afval krijgen, gaan daardoor omlaag.

Algemene ontwikkelingen
Ieder jaar maakt de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) een raming van de stijging of daling van de kosten die van invloed zijn op transport, afvalinzameling en afvalverwerking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veranderingen in loon-, brandstof- en verzekeringskosten. Voor 2019 zal de stijging boven de 6% uitkomen.

Afvalstoffenbelasting
Avri betaalt belasting voor het verbranden van uw afval. Op Prinsjesdag heeft het Kabinet bekend gemaakt deze belasting fors te willen verhogen, namelijk van € 13,21 naar € 32,12 per 1.000 kg. Deze belastingverhoging moeten wij als Avri ook verwerken in onze tarieven.

Circulaire economie
Al uw restafval wordt verbrand. Dit is erg slecht voor het milieu. Door uw afval goed te scheiden, kunnen we een groot deel hiervan hergebruiken en hoeven we geen nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen. Bovendien is het verbanden van afval, zeker door de verhoogde afvalstoffenbelasting, erg duur. Afval scheiden is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook kostenbesparend. Graag adviseren we u over de mogelijkheden.  


Deel deze pagina opLinkedIn