U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Papier en karton: niet ernaast, maar erin!

13 april 2018
papiermand

Foto: freeimages.com

Los aanbieden van papier en karton is niet toegestaan

Sommige inwoners hebben de gewoonte om losse dozen of bundels papier en karton neer te zetten op de ophaaldag. Avri neemt deze dozen of bundels niet mee in de ophaalronde. Dat is niet goed voor de gezondheid van de papierophalers en kost teveel tijd. Avri maakt alleen de papiercontainers leeg. Avri vraagt daarnaast iedereen om aandacht voor de aanbiedregels: wat mag wel en wat mag niet in de papiercontainer? 

Het los bijplaatsen van papier en karton helpt de verenigingen die voor Avri het papier ophalen niet aan een hogere opbrengst. Zij krijgen een vast bedrag per huishouden in hun route. Bovendien waait papier en karton dat los op straat wordt gezet in het rond. Zo vervuilt het de omgeving. Veel mensen ervaren dit en ander zwerfafval als een grote ergernis.

Houd de straat netjes en voorkom een boete

Door het papier in de container aan te bieden houdt u de straat netjes en voorkomt u een boete. De handhavers van Avri kunnen een bekeuring uitschrijven voor het los aanbieden van papier en karton. De boete voor deze overtreding is €104.

Wat mag wel en wat mag niet in de papiercontainer?

Weet u wat wel en wat niet in de papiercontainer hoort? Als het papierafval vervuild is, bijvoorbeeld doordat er veel papier met etensresten in de bak zit of zelfs plastic of restafval, kan de verwerker de vracht niet goed verwerken.
Lees meer over het aanbieden van papier en karton


Deel deze pagina opLinkedIn