U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Opbrengst crowdfunding Zonnepark Avri Solar € 990.000

27 november 2018
Zonnepark Avri

Een nieuwe mijlpaal is bereikt voor het zonnepark van Avri Solar. Vorige week werd door investeringen via crowdfunding, het streefbedrag van € 990.000 behaald. Onder de 340 investeerders zijn maar liefst 250 inwoners uit de 10 Avri-gemeenten. Inwoners konden met voorrang investeren in het duurzame park om zo mee te profiteren van het rendement. Om zoveel mogelijk inwoners de mogelijkheid te bieden om mee te doen, was investeren al mogelijk vanaf  € 250.

Aflossen lening Innovatie- en Energiefonds Gelderland
Van tevoren was het maximale bedrag van € 990.000 vastgesteld. Nu dat bijeengebracht is, kan er niet meer geïnvesteerd worden in het zonnepark. Het bedrag dat met crowdfunding wordt opgehaald, wordt gebruikt om de lening voor het zonnepark van het Innovatie- en Energiefonds Gelderland af te lossen. Avri Solar is een zelfstandige bv. Voor de bouw van het zonnepark zijn geen financiële middelen uit Avri gebruikt.
 
Zonnig jaar goed voor energieopbrengst
De vele zonuren in 2018 zorgden voor nog meer goed nieuws voor zonnepark Avri. De energieopbrengst van het park ligt sinds de ingebruikname begin maart namelijk al 7% hoger dan de 8,3 miljoen kWh die voor dit jaar was geraamd. Dat is genoeg duurzame energie om naast de beoogde 3.000 huishoudens een paar honderd extra huishoudens van stroom te voorzien.


Deel deze pagina opLinkedIn