U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Nieuws rond de feestdagen

21 december 2017
Vuurwerk

Aangepaste openingstijden
Dinsdag 19 december sluiten het kantoor en de Avri-milieustraten om 15.00 uur in verband met de kerstbijeenkomst voor het personeel.
Op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn het kantoor van Avri en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op uw afvalkalender staat op welke dag(en) dit wordt ingehaald.

Afvalkalender 2018 online en via app
De afvalkalender van Avri voor 2018 staat op avri.nl en is te vinden in de Avri-app. Er worden geen papieren kalenders verstuurd. Voor sommige inwoners veranderen de ophaaldagen. Het is dus belangrijk om goed te kijken wanneer uw afval wordt opgehaald in 2018.

Avri-app gratis downloaden
De Avri-app is gratis beschikbaar voor Apple en Android. Om de Avri-app te downloaden, zoekt u op 'Avri' in de app store. Als u instelt dat u herinneringen wilt ontvangen, krijgt u een seintje wanneer uw afval wordt opgehaald. Vanaf 1 januari kunt u ook meldingen over afval en de openbare ruimte doorgeven via de app (meldingen openbare ruimte alleen voor Buren, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel).

Wijzigingen ophalen papier
Wordt uw papiercontainer altijd ‘s avonds geleegd? In 2018 is dit mogelijk overdag. Bekijk de afvalkalender daarom goed! Incidenteel kan het voorkomen dat de papiercontainer op de ophaaldag niet wordt geleegd. Haal de container van de straat als deze om 21.00 uur nog niet geleegd is. Avri komt het papier de volgende werkdag ophalen. Plaats de container die dag dan wel uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. Excuses voor het ongemak.

Papier- en textielcontainers afgesloten rond jaarwisseling
Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel af tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Textielcontainer Hertogenwijk Tiel definitief weggehaald
De textielcontainer in de Hertogenwijk in Tiel wordt in de laatste week van het jaar definitief weggehaald. Dit heeft het bestuur van Avri besloten omdat het textiel hier sterk vervuild wordt met ander afval. Bekijk hier de kaart met de locaties van andere textielcontainers waar u met uw textiel naar toe kunt.

Brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken verdwijnen
In Tiel worden enkele dagen voor de jaarwisseling de brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken weggehaald. Deze containers komen na de jaarwisseling niet meer terug. Dit hebben de gemeente Tiel en het bestuur van Avri besloten omdat er veel ander afval in deze containers wordt gegooid. In het stadscentrum en bij hoogbouw in Tiel worden de speciale zakken voor plastic verpakkingen en pakken vanaf 1 januari iedere week opgehaald. In de rest van Tiel en in de andere Avri-gemeenten blijft dat eens per 2 weken. De ophaaldata staan op de afvalkalender.

Openbare prullenbakken
In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel haalt Avri rond de feestdagen openbare prullenbakken weg of sluit deze af. Na de jaarwisseling worden de bakken zo snel mogelijk geopend of teruggeplaatst.

Mini-milieustraat in Beneden-Leeuwen en brengstation Maasbommel ook in 2018 open
De mini-milieustraat aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen is elke zaterdag in de even weken van 10.00 tot 15.00 uur open. Op feestdagen is de milieustraat gesloten. Op de mini-milieustraat kunt u naast groen tuinafval ook klein chemisch afval (tot maximaal 50 kilo per bezoek) en asbest brengen (zie voorwaarden op avri.nl). Het brengstation Maasbommel voor groen tuinafval is van begin mei tot eind oktober iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur open (maximaal 2 kubieke meter per aanbieding). De mini-milieustraat en het brengstation zijn voor inwoners uit West Maas en Waal; niet voor bedrijven. Kijk op avri.nl voor de adresgegevens. U vindt daar ook informatie over welk en hoeveel afval u mag brengen.

Kerstbomen
Kerstbomen kunnen gratis worden afgeleverd bij de milieustraat. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container (deksel moet gesloten zijn!). De gemeenten Culemborg, Maasdriel en Geldermalsen treffen extra voorzieningen. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Vuurwerkzakken
De gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Neerijnen en Tiel treffen extra voorzieningen voor het opruimen en/of inleveren van vuurwerk. Bent u inwoner van 1 van deze gemeenten? Dan kunt u naar uw gemeente bellen voor meer informatie. Volle vuurwerkzakken kunnen ook gratis worden ingeleverd op de Avri-milieustraten.

Gladheidbestrijding
In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel zorgt Avri voor de gladheidbestrijding. Meer informatie en de strooiroutes staan op avri.nl. Woont u in 1 van deze gemeenten en wilt u weten wanneer de strooiploegen de weg op gaan? Volg dan ons speciale twitteraccount @AvriGladheid.


Deel deze pagina opLinkedIn