U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Gemeente Tiel en Avri in gesprek over maatwerk schonere stad

21 februari 2019
Straatstofzuiger Tiel

Op 1 juli start de nieuwe manier van afvalinzameling. Vanaf dat moment brengen inwoners hun restafval naar een ondergrondse container. Avri en gemeente Tiel zijn met elkaar in gesprek over maatwerk. Dit is het resultaat van het verzoek van Tiel aan de provincie om een uitspraak te doen over het afvalbeleid. In april van dit jaar moet er meer duidelijkheid zijn over de concrete maatregelen.

Wethouder Frank Groen: “Een schone en opgeruimde stad en dorpen is één van de  belangrijkste doelstellingen van het college. Samen met Avri bekijken we wat we met maatwerk kunnen doen om onder andere te voorkomen dat inwoners afval naast de ondergrondse container zetten waardoor het zwerfafval toeneemt. Ik verwacht dat de ambtelijke werkgroep van Tiel en Avri, die aan de slag gaat, in april een voorstel kan doen aan de gemeenteraad en het bestuur van Avri.”

Extra maatregelen

Joost Reus, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Avri: “Het effect van het nieuwe afvalbeleid kan in een stedelijk gebied meer of andere consequenties hebben dan in een minder verstedelijkt gebied. We begrijpen de zorgen van Tiel over de mogelijke toename van bijplaatsingen van restafval bij ondergrondse containers. Wij bekijken daarom samen met Tiel welke extra maatregelen er nodig zijn voor Tiel naast de maatregelen die al samenhangen met de invoering van het nieuwe beleid.”

Nieuw afvalbeleid

In 2017 koos het bestuur van Avri voor een nieuw afvalbeleid. Nog beter scheiden van het afval is daarbij het uitgangspunt. Hierdoor blijft er minder restafval over dat niet opnieuw gebruikt kan worden. Avri sluit daarmee aan bij landelijk en provinciaal beleid.


Deel deze pagina opLinkedIn