U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Extra controle op zwerfafval scholieren Geldermalsen

14 maart 2018
Handhavers van Avri

In de komende periode controleert Avri extra op het verspreiden van zwerfafval door scholieren in Geldermalsen. Er wordt vooral gecontroleerd op de zogeheten 'snoeproutes' van de middelbare school De Lingeborgh naar de winkels en het station. De controle vindt plaats in opdracht van de gemeente Geldermalsen en wordt uitgevoerd door handhavers van Avri. Leerlingen en ouders worden via de scholen op de hoogte gebracht van de extra controle.

Wanneer de handhavers zien dat iemand afval op straat gooit krijgt deze persoon een boete. Deze bedraagt €79 voor jongeren onder de 16 jaar en €149 voor iedereen van 16 jaar en ouder. In opdracht van de gemeente en in samenwerking met De Lingeborgh geeft Avri in maart voorlichting over zwerfafval aan alle 2e klassen.

Een schone leefomgeving is erg belangrijk. Veel inwoners ervaren zwerfafval als een grote ergernis. Het ziet er slordig uit en het is ongezond voor mens en dier. De gemeente, De Lingeborgh en Avri benadrukken daarom richting de leerlingen dat ze goed bezig zijn wanneer zij de eigen omgeving schoon houden. De 3 samenwerkende partijen hopen dat de voorlichting het gewenste effect heeft en er geen boetes uitgeschreven hoeven te worden.


Deel deze pagina opLinkedIn