U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

E-waste race; welke school wint dit jaar?

9 maart 2018
De kickoff van de E-waste race 2018

Van 12 maart tot en met 6 april loopt de E-waste race in Rivierenland. Vijf groepen van basisscholen in Rivierenland nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op dinsdag 6 maart van 10.30 tot 12.00 uur vond bij de R.K. Josefschool in Culemborg een gastles plaats. Dit was ook de aftrap van het project.

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. Avri zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. De winnende groep gaat daar naar toe.

De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk. De scholen die meedoen in Rivierenland zijn R.K. Josefschool in Culemborg, De Bataaf in Tiel, Freule van Pallandtschool in Neerijnen, Blink in Culemborg en Kompas Kesteren in Kesteren. De E-waste race in deze regio is een initiatief van Avri en Weee Nederland.


Deel deze pagina opLinkedIn