U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken weg uit Tiel

12 december 2017
Brengcontainer voor plastic verpakkingen en pakken

De brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken, die op diverse plekken in Tiel staan, verdwijnen op verzoek van de gemeente Tiel eind december definitief. Er wordt teveel ander afval in de containers gedaan waardoor de inhoud niet kan worden hergebruikt, maar moet worden verbrand. In de andere Avri-gemeenten komen deze containers niet voor.

Vanaf 1 januari: inzameling stadscentrum en hoogbouw iedere week
Woont u in Tiel in hoogbouw of in het stadscentrum? Dan komt Avri in 2018 iedere week uw zakken met plastic verpakkingen en pakken ophalen. In de rest van Tiel en in de andere Avri-gemeenten blijft dit 1 keer in de 2 weken. Kijk op de afvalkalender op avri.nl of in de Avri-app voor de ophaaldata. Plaats de zak(ken) op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de openbare weg bij uw woning of portiek.

Locaties
De brengcontainers voor plastic verpakkingen en pakken worden op alle locaties in Tiel weggehaald:

  • Winkelcentrum Kwadrant
  • Winkelcentrum Rauwenhof
  • Winkelcentrum Passewaaij
  • Jumbo De Kranshof
  • Emté Laan van Westroijen
  • Burgemeester Hasselmanplein
  • Hertogenwijk
  • Kringloopwinkel Secunda (locatie Spoorstraat)

Wat mag er in de zak voor plastic verpakkingen en pakken? 
Avri haalt plastic verpakkingsafval en pakken aan huis op in de speciale afvalzak. Deze zijn gratis op te halen bij supermarkten, milieustraten en andere afhaalpunten. Het gebruik van andere afvalzakken is niet toegestaan! In de speciale afvalzakken mag plastic verpakkingsafval en pakken van bijvoorbeeld vla of melk. De verpakking hoeft niet schoon te zijn, maar wel leeg! Een etiket mag er op blijven zitten.

Bekijk hier wat wel en niet in de zak voor plastic en pak mag en waar u de gratis afvalzakken kunt ophalen.

Zet de zakken pas buiten op de ophaaldag. Hangt u de zakken aan een hek of paal? Knoop ze dan niet vast. Zo kunnen wij ze gemakkelijk pakken bij het ophalen en lopen we geen vertraging op. Hang de zakken niet aan een container. 


Deel deze pagina opLinkedIn