U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Boomonderhoud in gemeente Tiel

21 februari 2019
snoeien van bomen

Vanaf week 8 start Avri in de gemeente Tiel met boomonderhoud. Een aantal bomen wordt gekapt en er wordt op veel plaatsen gesnoeid. De werkzaamheden kunnen voor wat overlast zorgen. Avri doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken.  

  • Het snoeien van de bomen gebeurt tussen week 8 en week 18.
  • Het kappen van de bomen gebeurt in week 8 en 9 en in week 33 en 34.

Op deze kaart kunt u zien welke bomen we kappen of snoeien.

Waarom is onderhoud nodig?

Avri controleert de bomen eens per 3 jaar in de gemeente Tiel. De gemeente is in 3 stukken verdeeld en ieder jaar wordt 1 stuk gecontroleerd. Bij de controle kijken we naar de veiligheid en of onderhoud nodig is. Het kan dus zo zijn dat in een straat sommige bomen wel en sommige bomen niet worden gesnoeid. Soms is het nodig om een boom te kappen. Er zijn bomen die we ieder jaar controleren. Dit doen we vanwege de plek waar de boom staat of omdat er eerder al problemen waren met de boom.

Heeft u last van een boom?

De gemeente ontvangt regelmatig meldingen over overlast van bomen. Inwoners vragen daarbij vaak of de betreffende boom niet flink gesnoeid kan worden. De gemeente Tiel wil bomen zo oud mogelijk laten worden in hun originele vorm. Door de bomen onnodig drastisch te snoeien, wordt de levensduur een stuk korter. Natuurlijk worden alle meldingen serieus genomen en wordt per situatie bekeken welke maatregelen nodig of mogelijk zijn. Als de veiligheid in gevaar is, wordt altijd actie ondernomen.  

Heeft u last van een boom? Meld het dan bij de bel- en herstellijn via het meldingformulier op de website van de gemeente Tiel of telefonisch via (0344) 63 71 11.


Deel deze pagina opLinkedIn