U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Bladkorven in Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel

1 oktober 2018

Woont u ook zo graag in een groene omgeving, met veel bomen in uw buurt? Dit jaar vallen de bladeren eerder van de bomen vanwege de warme en droge zomer. Het gevallen blad kan uw tuin in waaien of overlast zoals gladheid en verstopte putten veroorzaken. Daar willen u en wij natuurlijk zo snel mogelijk van af. Daarom zet Avri bladkorven neer in de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel. Het bladafval kunt u daar makkelijk in kwijt. Helpt u mee om uw buurt zoveel mogelijk bladvrij te houden deze herfst?

Vragen over een bladkorf in uw wijk?
Heeft u vragen over een bladkorf in uw wijk? Kijk of u het antwoord op uw vraag hieronder kunt vinden. Staat het antwoord hier niet bij, neem dan contact met ons op en vermeld bij uw vraag waar de bladkorf bij u in de buurt staat.

Wekelijks geleegd
We plaatsen bladkorven in week 41 omdat de bladeren door de warme en droge zomer eerder van de boom vallen. Vanaf maandag 15 oktober legen we de bladkorven wekelijks. Meestal is dit op een vaste dag. Eind december halen we de bladkorven weer weg.
We houden rekening met de situatie in uw buurt. We plaatsen de bladkorven op veilige plekken waar ze zo weinig mogelijk overlast veroorzaken. Bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruiken en Avri moet de korf veilig kunnen legen. De bladkorf plaatst Avri zo dat het verkeer er geen last van heeft.

Wat mag er in?
In de bladkorf mag bladafval van bomen die in de openbare ruimte staan. Dit bladafval ligt vaak op straat of waait bij inwoners de tuin in. Ander groente-, fruit en tuinafval (gft) mag niet in de bladkorf. Dit hoort in uw gft-container. Is de bladkorf vol? Leg het blad dan niet naast de korf, maar wacht tot deze geleegd is.

Hier staan ze

Gemeente Buren:
Maurik: Prinses Marijkelaan nr 20, Kapelstraat naast nr 1, Lindelaan voor nr 14, Engelshof voor nr 12, Gruttostraat voor nr 28  en 16, Buitenweg voor nr 40 Lienden: Wichmanlaan naast 33 en voor 9, Verbrughweg naast nr 1 aan de overkant, Aelbert Cuyphof naast nr 36 Buren: Weeshuisstraat gazon tegenover het weeshuis, Hoek Kasteellaan / Koningin Emmalaan bij glasbak Kerk- Avezaath: De Daver op het gazon voorbij de kerk, Steenakkerstraat nabij de Abdij Zoelen: Wethouder van de Burgstraat Beusichem: Hoek Sportveldstraat / Bernardlaan Zoelmond: Hoek Kochpad / Schoolstraat Erichem: Erichemseweg Parkeerplaats dorpshuis.

Gemeente Neerijnen
Est: Dorpsstraat thv de kerk Heesselt: Gerestraat thv de kerk Ophemert: Dorpsstraat thv de winkel Varik: Van Dalenplein Grotestraat thv de kerk Haaften: Dreef Neerijnen: Voorstraat

Gemeente Neder-Betuwe
Dodewaard: Wilhelminalaan thv de basisschool, Willem de Zwijgerlaan  nr 7, Westerengstraat nr 70 en nr 83, Lindenlaan  nr 34, Frederik Henderiklaan naast nr 20, Eindakkers Ochten: Liniestraat thv de oude begraafplaats, Hoeflaan  naast speeltuin, Molendam naast monument, Waalkant Kesteren: Groenendaal, Stationstraat thv het Anker, Joachim van Hoemenstraat thv het voetbalveld, Van Ostadestraat Opheusden: Fazantstraat  thv de Biezenwei, Jabok  naast de oude begraafplaats IJzendoorn: Dorpstraat thv de NH kerk, Zeemanstraat Echteld: Achterstraat  thv de basisschool

Gemeente Tiel
Kapel-Avezaath: Hoge Hof Tiel: Ooievaarsnest (2 korven), Schaepmanstraat (8 korven).

In de gemeente Tiel staan vanwege vervuiling met ander afval maar enkele bladkorven. Daarnaast worden de bladzuiger en, als dat nodig is, veegmachines ingezet.

Bladkorf weg?
Dan heeft er waarschijnlijk meerdere keren afval ingezeten dat er niet in hoort. De eerste keer plaatsen we een waarschuwingssticker op de korf. Als het nog een keer gebeurt, halen we de korf op en komt er geen korf meer op deze locatie. Ook bij vernieling of vermissing zetten we geen andere bladkorf terug.

Wilt u een bladkorf aanvragen?
Wilt u een bladkorf aanvragen? Geef dit dan aan ons door. Uw aanvraag komt op de wachtlijst. Als er een bladkorf vrijkomt, dan hebben locaties op de wachtlijst voorrang.


Deel deze pagina opLinkedIn