U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

Afvalstoffenheffing 2019 definitief vastgesteld

20 december 2018
Kinderen bij brengcontainers

Het Algemeen Bestuur van Avri bestaande uit wethouders uit de tien Avri-gemeenten stelde vandaag de afvalstoffenheffing 2019 ongewijzigd vast.

Het vaste tarief blijft €169 per huisaansluiting zoals het bestuur in oktober al had besloten. Het variabele tarief is €1 per 30 liter restafval. Het variabele tarief voor 140 en 240 liter huiscontainers voor restafval en bestaande ondergrondse restafvalcontainers (60 liter) wordt naar rato berekend.

Flatbewoners die hun gft-afval niet kunnen scheiden behouden hun 20% korting.

Overzicht kosten 2019
Basistarief € 169
Ondergrondse container voor restafval (per zak van 60 liter) € 1,60*
140 liter container voor restafval € 4,67
240 liter container voor restafval € 8

* dit is inclusief 20% korting voor inwoners die hun gft-afval niet kunnen scheiden omdat zij in hoogbouw wonen.

Inwoners hebben invloed
Inwoners hebben zelf invloed op de totale heffing die zij betalen. Hoe minder restafval inwoners overhouden door afval goed te scheiden, hoe goedkoper het voor hen wordt. Minder afval verbranden betekent óók een schonere lucht en dat grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Hiermee helpen wij mee de aarde te sparen voor huidige en toekomstige generaties.

Rivierenland goed bezig
In Rivierenland is men al goed bezig met het scheiden van afval. Van 120 kg vorig jaar, staat de teller nu op ongeveer 110 kg restafval per persoon. Om inwoners te stimuleren hun afval beter te scheiden haalt Avri het restafval van de meeste inwoners vanaf 1 juli 2019 via ondergrondse containers op. Het is bewezen dat inwoners hierdoor hun afval beter scheiden en dat zij nog maar weinig restafval over houden. Het doel is 75 kg restafval per persoon. De verwachting is dat dit in Rivierenland ruimschoots gehaald wordt.  


Deel deze pagina opLinkedIn