U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Nieuws

100-100-100 aanmeldperiode verlengd t/m 7 maart

2 maart 2018

De aanmeldingen voor 100-100-100 blijven gestaag binnenkomen. Er zijn al meer dan 180 aanmeldingen. Op maandag 5 maart start de periode van 100 dagen. Er is nu veel media-aandacht voor het project, en we willen graag de inwoners van Rivierenland nog iets langer de mogelijkheid geven om mee te doen met deze mooie uitdaging. Daarom hebben we de aanmeldperiode verlengd tot en met woensdag 7 maart. Op woensdagavond 7 maart vindt dan ook de laatste van 5 startbijeenkomsten voor de deelnemers plaats in Beneden-Leeuwen.

Waarom minder afval?

Avri kiest voor een duurzame toekomst met minder afval en meer grondstoffen. Veel afval is namelijk grondstof. Dat geldt voor bijvoorbeeld keukenafval, papier, plastic verpakkingen, metalen en drankkartons, glas, textiel of batterijen. Door deze materialen uit het restafval te houden en opnieuw te gebruiken, werken we aan een duurzame, circulaire economie waarin we kringlopen sluiten. 

Samen met onze gemeenten werken we daarom aan een afvalvrije samenleving. We boeken de laatste jaren mooie resultaten. Ieder jaar zien we de berg restafval een stukje dalen. Een gemiddeld huishouden in Nederland gooit 9 kg restafval per week weg. In de gemeenten van Avri is dat 5,75 kg per week. Al veel beter dan het landelijk gemiddelde, maar kan dat nog minder?

Pakt u deze uitdaging op? Meld dan aan voor 100-100-100!


Deel deze pagina opLinkedIn