Nieuws

Toezicht en handhaving in 2020: veiligheid inwoners voorop in tijden van corona

Vanwege het coronavirus lag in 2020 de nadruk in het handhavingswerk op de veiligheid van inwoners. Zo hielden de handhavers in de warme zomer van 2020 toezicht op het voldoende afstand houden om ervoor te zorgen dat inwoners veilig konden recreëren.

Samen met inwoners en gemeenten werken we aan een schoon, heel en veilig Rivierenland. De regio Rivierenland is immers een leefomgeving van ons allemaal. Waar we iedere dag gebruik van maken. Onze handhavers hebben daarin een bijzondere taak: het toezicht op een veilige omgeving. Vanwege de coronacrisis was er minder tijd voor de andere handhavingstaken in de openbare ruimte zoals handhaving op honden-, jeugd- en parkeeroverlast, toezicht op de Drank- en Horecawetgeving en controles op evenementen.

De meeste inwoners hadden begrip voor de coronamaatregelen zoals de avondklok, de regels en sluitingen waar de horeca mee te maken kreeg of de 1,5 meter afstand. De handhavers hebben veel uitleg aan inwoners gegeven over de regels en de toepassing ervan. Toch waren er ook overtredingen waardoor er in Tiel, Culemborg en Zaltbommel in totaal 259 boetes werden uitgeschreven voor overtredingen van coronaregels. Daarnaast werden ook nog 253 waarschuwingen gegeven.

De gemeenten waarvoor Avri handhavingstaken uitvoert, hebben hun waardering voor de extra inzet van onze handhavers op verschillende momenten en manieren getoond. Bijvoorbeeld door een bezoek van de burgemeester of een attentie.


Deel deze pagina opLinkedIn