Nieuws

Hitteplan in werking

Soms loopt in de zomer de temperatuur zo op dat dat invloed heeft op onze werkzaamheden. Vanaf 18 juli werd gedurende een aantal dagen zeer hoge temperaturen van 30 graden en hoger verwacht. Dat zijn temperaturen waarbij de kans op gezondheidsrisico’s voor medewerkers toeneemt.

Bij extreme hitte wordt het nationale hitte protocol toegepast. Per afdeling zijn aanvullende maatregelen genomen. Voor inzameling betekende dit dat de chauffeurs al om 6.30 uur op pad gingen om containers te legen, zodat zij voor de grootste hitte weer terug waren. Inwoners werden hier tijdig van op de hoogte gebracht via de bekende kanalen (social media, pushbericht, website). Ook gemeenten zijn vooraf geïnformeerd, met het verzoek onze berichtgeving over te nemen.

Onze medewerkers in de openbare ruimte werkten volgens een aangepast rooster, collega’s van Werkzaak gingen eerder naar huis.
Daar waar voldoende verkoeling of mogelijkheid tot afwisseling van collega’s aanwezig was, werden geen aanvullende maatregelen getroffen. Zo zijn de milieustraten volgens de reguliere tijden open gebleven.


Deel deze pagina opLinkedIn