Nieuws

Goedkeuring opstalrecht acculaadplein

December 2021 ontvingen we een verzoek van Betuwewind (BW). Zij willen het stuk grond naast hun windmolen huren, zodat zij daar accu’s kunnen gaan opladen met zon- en windenergie.

Betuwewind wil samen met een partner een acculaadplein aanleggen. Op een acculaadplein worden accu’s van zwaar materieel (kraan, vrachtwagen) duurzaam geladen. Het project moet april 2023 starten.
Dit initiatief is al besproken binnen Avri Realisatie B.V.: in de RvC van 20 januari en de AVA van 10 februari 2022. In beide overleggen is unaniem besloten om verder te gaan met dit verzoek en zaken uit te werken.
De variant die nu wordt uitgewerkt is dat Avri Solar BV en BW samen stroom leveren aan derden. Avri GR geeft hiervoor grond tijdelijk (8 jaar) middels recht van opstal uit aan BW en ontvangt hiervoor een marktconforme vergoeding (retributie/canon). Basis voor het recht van opstal is de tekst uit de akte voor de windmolens.
Betuwewind gaat samen met partner het laadplein aanleggen. Avri GR kijkt over de schouder mee, en kan altijd binnen deze periode gebruik maken van alle kennis en de laadfaciliteiten. Avri Solar BV ontvangt opbrengsten voor de opgewekte stroom.


Deel deze pagina opLinkedIn