U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Meldingen

Start bouw zonnepark op afvalberg

7 juli 2017

Op 6 juli zijn de laatste financiële contracten ondertekend. Dat betekent dat de bouw van het zonnepark op de afvalberg in Geldermalsen van start gaat. De aannemer start naar verwachting medio augustus met het maken van de onderconstructie voor de panelen. De eerste panelen worden op 23 augustus gelegd.
Voorwaarde is wel dat de panelen op tijd worden geleverd. Er is op dit moment wereldwijd grote vraag naar zonnepanelen. Dit kan tijdige levering in de weg staan. In totaal komen er op ruim 10 hectare ongeveer 34.000 zonnepanelen op de afvalberg; dit levert op jaarbasis genoeg stroom voor zo'n 3.000 gezinnen.

Voorbereidende werkzaamheden zonnepark van start
Binnenkort wordt er een hek om het terrein heen geplaatst. De werkzaamheden die voor levering van de opgewekte stroom aan het net zorgen, liggen op schema. Netbeheerder Liander heeft onlangs een transformator-station geplaatst op de oude stortplaats. Hiervandaan wordt een kabel aangelegd door Buurmalsen heen. Door deze kabel kan voor 10 kilovolt aan elektriciteit getransporteerd worden. Waarschijnlijk kan al in augustus de eerste stroom aan het net worden geleverd. Voor de realisatie van het zonnepark is een aparte bv opgericht: Avri Solar BV.

Opening in oktober
De opening van het park staat gepland op de Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober 2017.


Deel deze pagina opLinkedIn