U bevindt zich op: Home / Over Avri / bestuur

Meldingen

Avri neemt eerste straatstofzuiger in gebruik in Tiel

1 december 2017
Wethouder Melissen van Tiel en 2 medewerkers van Avri lopen met de straatstofzuiger in het centrum van Tiel.

De gemeente Tiel vindt een schone en representatieve binnenstad belangrijk. Daarom is ervoor gekozen om dit gebied op A-niveau te laten onderhouden door Avri. Om het kleine zwerfafval beter en sneller  te kunnen opruimen gaat Avri met een straatstofzuiger werken. Donderdag 30 november is de eerste straatstofzuiger in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Marcel Melissen.

Veel mensen storen zich aan zwerfafval. De nieuwe straatstofzuiger verwijdert snel het zwerfafval uit de straten. De stofzuiger is fluisterstil en zuigt voorwerpen zoals lege blikjes, bladafval en hondenpoep op. Ook op moeilijk bereikbare plekken. Omdat de stofzuiger een elektrische motor heeft, komen er geen uitlaatgassen vrij.

Onderhoud op A-niveau

Avri onderhoudt de binnenstad in opdracht van de gemeente Tiel op beeldkwaliteitsniveau A. Dat betekent dat de binnenstad er over het algemeen netjes, schoon en verzorgd uitziet. Hier en daar kan korte tijd wat klein zwerfafval liggen, maar dat moet binnen afzienbare tijd worden opgeruimd. De beeldkwaliteitsniveaus zijn landelijk vastgelegd in een kwaliteitscatalogus. Zowel Avri als de gemeente Tiel gebruiken deze catalogus om regelmatig de kwaliteit van het werk te controleren.


Deel deze pagina opLinkedIn