U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Wethouder Van Bezooijen neemt eerste elektrische onderhoudswagen in gebruik

De gemeente West Betuwe en haar inwoners vinden een schone en representatieve buitenruimte belangrijk. Om de openbare ruimte op duurzame wijze te kunnen onderhouden, heeft Avri enkele elektrische onderhoudswagens aangeschaft. Wethouder Van Bezooijen van de gemeente West Betuwe heeft de eerste nieuwe wagen op maandag 9 maart in gebruik in de wijk Kalenberg in Meteren.

Innovatieve aanpak
Deze nieuwe elektrische onderhoudswagens horen bij de eerste die in Nederland worden ingezet. Omdat ze 100% elektrisch aangedreven zijn, werken ze zuinig en zonder uitstoot van CO2, roet of fijnstof. Ook zijn ze heel stil zodat ze geen overlast veroorzaken bij het werken in de woonwijken.

Onkruidbestrijding op beeldkwaliteit
De onderhoudswagens kunnen verschillende taken uitvoeren, zoals vegen, graskanten steken en bestrijden van onkruid op stoepen en straten. Ze zullen in eerste instantie vooral worden ingezet voor de onkruidbestrijding met hete lucht. Dat laatste gebeurt niet meer volgens een vast schema: het onkruid wordt bestreden wanneer het nodig is. Dit heet “beeldgericht werken”.

Bij dit beeldgericht werken bepaalt de gemeente hoeveel onkruid acceptabel is in een straat of wijk. Avri zorgt ervoor dat de hoeveelheid onkruid onder deze grens blijft. Gebieden waar meer onkruid groeit worden zo vaker aangepakt dan gebieden waar het minder hard groeit. Opzichters geven door waar de inzet van de onkruidbestrijders nodig is. Ook meldingen van inwoners worden hierbij meegenomen. De nieuwe onderhoudswagens zijn uitgerust met GPS en dataverbinding, zodat ze efficiënt aangestuurd kunnen worden vanuit de meldingen.


Deel deze pagina opLinkedIn