U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Coronavirus: gebruikte mondkapjes en handschoenen horen bij het restafval. > | Corona-maatregelen bij Avri

Avri heeft maatregelen genomen vanwege het coronavirus. Uw afval wordt gewoon volgens de afvalkalender opgehaald, de milieustraten zijn normaal geopend. Wij vragen u om gepaste afstand te houden van onze medewerkers. Het kantoor in Geldermalsen is alleen toegankelijk voor bezoekers met een afspraak.


Gebruikte mondkapjes, schorten en handschoenen zijn restafval

Lees meer over het weggooien van persoonlijk beschermingsmateriaal in dit nieuwsbericht.


Corona-maatregelen

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak die we niet kunnen missen. Als het afval niet of beperkt kan worden opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne in Rivierenland. Huisvuil op straat geeft overlast en trekt ongedierte aan, en verhoogt daardoor het risico op ziekte.

Avri doet er alles aan om de afvalinzameling zo lang mogelijk en zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Daarom nemen wij maatregelen om de kans op besmetting met het Corona-virus voor onze medewerkers, met name degenen die in de inzameling werken, zo klein mogelijk te maken.

In onze gefaseerde Corona-aanpak zitten we nu in de preventieve fase. We kunnen het virus niet voorkomen, maar doen er alles aan om te zorgen dat onze bedrijfsvoering er niet, of zo weinig mogelijk, door wordt verstoord.

Wij volgen de landelijke richtlijnen. Daarnaast stellen wij, vanwege het maatschappelijk belang van onze dienstverlening, met ingang van 13 maart een aantal preventieve maatregelen in die tenminste tot en met 20 mei 2020 gelden:

- Kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis
- Andere medewerkers komen niet in groepjes bij elkaar (bijv. bij start dienst, of tijdens de lunch)
- Medewerkers die in Noord-Brabant wonen, blijven thuis
- Medewerkers met koorts of luchtwegklachten blijven thuis
- Bijeenkomsten vanaf 20 personen worden uitgesteld of geannuleerd
- Afspraken met externen van minder dan 20 personen worden ook uitgesteld tenzij echt noodzakelijk
- Het kantoor is beperkt toegankelijk voor bezoekers

Alle uitvoerende taken in de openbare ruimte gaan (vooralsnog) gewoon door. Ook de milieustraten zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden geopend. Avri blijft telefonisch en via e-mail bereikbaar. Het is wel mogelijk dat inwoners met langere wacht- of doorlooptijden te maken krijgen. We informeren de inwoners via de gebruikelijke kanalen. Ga voor de meest actuele informatie altijd naar deze website.


Deel deze pagina opLinkedIn