U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Op Tweede Pinksterdag (1 juni) zijn het kantoor en de milieustraten gesloten en halen we geen afval op | Grotere PD-container aangevraagd? Bekijk de planning | Coronavirus: gebruikte mondkapjes en handschoenen bij het restafval

Avri heeft maatregelen genomen vanwege het coronavirus. Uw afval wordt gewoon volgens de afvalkalender opgehaald, de milieustraten zijn normaal geopend. Wij vragen u om gepaste afstand te houden van onze medewerkers. Het kantoor in Geldermalsen is alleen toegankelijk voor bezoekers met een afspraak.


Gebruikte mondkapjes en handschoenen zijn restafval

Lees meer over het weggooien van persoonlijk beschermingsmateriaal in dit nieuwsbericht.


Openingstijden en ophaalschema tijdens feestdagen

Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni)
Op tweede Pinksterdag (1 juni) zijn het kantoor en de milieustraten gesloten en halen we geen afval op. Op uw afvalkalender ziet u wanneer we dit op uw adres inhalen.


Omruilen van kleine naar grote container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik

DVL is namens Avri gestart met het omruilen van kleine naar grote containers voor plastic, pak en blik. Hebt u tussen half augustus en eind maart een ruiling aangevraagd? Dan krijgt u uiterlijk in week 22 (30 mei) een brief met een sticker en de datum van ruiling. In de brief staat ook uitgelegd wat u moet doen om de ruiling goed te laten verlopen. U krijgt de brief ongeveer een week voor de ruildatum.

Planning week 22

  • Maandag 25 mei: Culemborg (deels)/Deil/Tricht
  • Dinsdag 26 mei: Culemborg (deels)/Erichem/Buren/Buurmalsen
  • Woensdag 27 mei: Culemborg(deels)/Geldermalsen(deels)/Beusichem
  • Donderdag 28 mei: Zoelen/Kerk-Avezaath/Est/Meteren/Geldermalsen(deels)
  • Vrijdag 29 mei: Lienden

Planning week 23

  • Dinsdag 2 juni: Varik/Ophemert/Kapel-Avezaath/Tiel(deels)
  • Woensdag 3 juni: Brakel/Poederoijen/Tiel(deels)
  • Donderdag 4 juni: Zuilichem/Nieuwaal/Gameren/Nederhemert/Well/Bruchem/Tiel (deels)
  • Vrijdag 5 juni: Tiel (laatste deel)

Woont u in een van deze plaatsen, hebt u tussen half augustus en eind maart een grotere container aangevraagd, maar hebt u geen brief ontvangen? Bel dan het speciale telefoonnummer voor de container-omruil: (0800) 402 00 13. Ook voor alle andere vragen over het omruilen van een kleine naar een grote PD-container belt u met dit nummer.


Corona-maatregelen

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak die we niet kunnen missen. Als het afval niet of beperkt kan worden opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne in Rivierenland. Huisvuil op straat geeft overlast en trekt ongedierte aan, en verhoogt daardoor het risico op ziekte.

Avri doet er alles aan om de afvalinzameling zo lang mogelijk en zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Daarom nemen wij maatregelen om de kans op besmetting met het Corona-virus voor onze medewerkers, met name degenen die in de inzameling werken, zo klein mogelijk te maken.

In onze gefaseerde Corona-aanpak zitten we nu in de preventieve fase. We kunnen het virus niet voorkomen, maar doen er alles aan om te zorgen dat onze bedrijfsvoering er niet, of zo weinig mogelijk, door wordt verstoord.

Wij volgen de landelijke richtlijnen. Daarnaast stellen wij, vanwege het maatschappelijk belang van onze dienstverlening, met ingang van 13 maart een aantal preventieve maatregelen in die tenminste tot en met 20 mei 2020 gelden:

- Kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis
- Andere medewerkers komen niet in groepjes bij elkaar (bijv. bij start dienst, of tijdens de lunch)
- Medewerkers die in Noord-Brabant wonen, blijven thuis
- Medewerkers met koorts of luchtwegklachten blijven thuis
- Bijeenkomsten vanaf 20 personen worden uitgesteld of geannuleerd
- Afspraken met externen van minder dan 20 personen worden ook uitgesteld tenzij echt noodzakelijk
- Het kantoor is beperkt toegankelijk voor bezoekers

Alle uitvoerende taken in de openbare ruimte gaan (vooralsnog) gewoon door. Ook de milieustraten zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden geopend. Avri blijft telefonisch en via e-mail bereikbaar. Het is wel mogelijk dat inwoners met langere wacht- of doorlooptijden te maken krijgen. We informeren de inwoners via de gebruikelijke kanalen. Ga voor de meest actuele informatie altijd naar deze website.


Deel deze pagina opLinkedIn