U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Textiel mag niet meer in papiercontainer

foto van vrouw die kleding in een plastic zak doet.

Zakken met textiel mogen niet meer in de mini-container voor papier. De zakken met textiel gaan namelijk kapot tijdens het persen in de wagen, waardoor het textiel zo vies wordt dat het niet meer interessant is voor de textielindustrie. Inwoners wordt verzocht om al het oude textiel in een goed gesloten plastic zak naar een textielcontainer of milieustraat in de buurt te brengen.

Eisen textielindustrie verscherpt
De eisen die de textielindustrie stelt aan het textiel zijn de laatste jaren flink aangescherpt. Voldoet het textiel niet aan deze eisen, dan zijn de opbrengsten veel lager of zelfs nihil. Dat merken inwoners van de Avri-gemeenten direct in hun portemonnee omdat hierdoor de afvalstoffenheffing stijgt. Daarnaast hebben de verscherpte eisen ook consequenties voor het milieu: te sterk vervuild textiel is waardeloos voor de industrie en wordt verbrand.

Locaties brengcontainers op website
Inwoners wordt verzocht om het textiel in een goed gesloten plastic zak naar een brengcontainer voor textiel of naar de milieustraat te brengen. Op www.avri.nl of via de Avri-app vindt men de dichtstbijzijnde locaties van textielcontainers. Avri overlegt op dit moment met de aangesloten gemeenten over het verder uitbreiden van het aantal brengcontainers voor textiel.

Wat gebeurt er met het oude textiel?
Textiel wordt zoveel mogelijk als tweedehands textiel verkocht. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan goede doelen. Kapot textiel wordt verknipt tot poetsdoeken of dient als grondstof voor de productie van garens, dekens en vloerbedekking.

Wat hoort er in de textielcontainer?
Waar staan de textielcontainers?


Deel deze pagina opLinkedIn