U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

SKOR scholen doen allemaal mee met Afvalvrije school

Alle SKOR scholen in het werkgebied van Avri sluiten aan bij het Afvalvrije School programma. Dit zijn tien basisscholen in Culemborg, Tiel en West Betuwe. Ook in West Maas en Waal hebben de eerste twee scholen zich bij het project aangesloten. 

Met het project Afvalvrije School stuurt Avri op doelgerichte communicatie met schoolbesturen, gemeenten en de jeugd. Afval scheiden op school is nu vaak niet mogelijk, omdat schoolafval ongescheiden als bedrijfsafval wordt afgevoerd. Daarom is voorgesteld om in het verlengde en ter ondersteuning van het grondstoffenbeleid voor huishoudens, ook scholen educatief en praktisch te faciliteren bij het gescheiden aanbieden van afval.

Afval scheiden op scholen is niet alleen een kwestie van de juiste bakken voor inzameling aanbieden. Educatie en voorlichting zijn minstens zo belangrijk, want jong geleerd is oud gedaan. Daarnaast is het lespakket een vereiste om het project Afvalvrije School uit te dragen. Basisscholen en NME’s hebben de afgelopen maand actief het lesprogramma Afvalvrije School ‘Afvalredders: Van Afval naar Grondstof’ aangeboden gekregen. Dit gebeurt ruim voor de zomer zodat er tijdig ruimte kan worden gemaakt in de schoolkalenders. Avri biedt zo als inzamelaar van de regio Rivierenland zowel de kennis als de mogelijkheid om grondstoffen te scheiden op scholen.  


Deel deze pagina opLinkedIn