U bevindt zich op: Home/ Over Avri / bestuur

Nieuws

Scholen worden circulair met Avri's Afvalreddersprogramma

Maandag 6 februari is de week van de circulaire economie van start gegaan. Deze week staat in het teken van het (blijven) hergebruiken van grondstoffen. Maar om ze te kunnen hergebruiken, moeten we ze natuurlijk wel eerst gescheiden inzamelen.

Het nieuwe educatieprogramma Afvalredders biedt alle scholen in Rivierenland de mogelijkheid een Afvalvrije school te worden. Na een geslaagde pilot van afgelopen zomer zijn dit jaar meerdere scholen in Rivierenland gestart met het Afvalreddersprogramma van Avri.

Wat is een afvalvrije school? 

Steeds meer scholen gaan bewust om met het afval dat ze produceren, met als doel afval te verminderen en beter te scheiden. Een afvalvrije school is niet alleen concreet bezig met het scheiden en verminderen van afval, het maakt kinderen ook enthousiast voor een beter milieu door middel van gedragsverandering en educatie. Veel kinderen scheiden thuis natuurlijk al, daarom is het extra fijn dat het nu op scholen ook gaat gebeuren. Zo worden kinderen grondstoffenambassadeurs voor het leven.

Het volgen van dit programma is niet alleen goed voor het milieu en de ontwikkeling van de kinderen. Ook de school kan ervan profiteren. Door mee te gaan op de huishoudelijke route, in plaats van het bedrijfsafval,  kunnen zij veel geld besparen. Er komt namelijk minder restafval en de stromen papier, pdb en gft worden gratis ingenomen..

Al met al een winsituatie voor de scholen en het milieu. Mooi om te zien dat we zo samen kunnen werken om Rivierenland steeds meer circulair te maken. Iets waar we trots op mogen zijn!


Deel deze pagina opLinkedIn